تأثیر پربیوتیک ایمونوژن در جیره غذایی بر شاخصهای رشد و بازماندگی فیلماهیان جوان پرورشی (Huso huso Linne, 1758)
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده
استفاده از پربیوتیکها بهعنوان مواد غذایی غیرقابل هضم که بهطور مؤثری سلامتی میزبان را از طریق تحریک و یا محدود کردن رشد باکتریهای موجود در روده تحتتأثیر قرار میدهند، ایده جدیدی است که در آبزیپروری شکل گرفته است. این بررسی برای ارزیابی کارایی پربیوتیک تجاری ایمونوژن در 5 تیمار (0، 5/0، 1، 2 و 4 درصد) به جیره غذایی فیلماهیان جوان (Huso huso)، در 3 دامنه وزنی، ماهیان ریز با میانگین وزن 02/0±71/8 گرم، ماهیان متوسط با میانگین وزن 01/0±15/25 گرم و ماهیان درشت با میانگین وزن 02/0±69/53 گرم انجام گرفت. ماهیان روزانه با غذای دستی در 6 وعده تغذیه شدند. آزمایش بهمدت 8 هفته در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری شهید مرجانی در تابستان 1388 انجام شد. در انتهای دوره پرورش، میزان رشد و بازماندگی فیلماهیان جوان مقایسه شد. نتایج نشان داد که اختلاف در میانگین وزن، طول، رشد روزانه، درصد افزایش وزن بدن، درصد میزان رشد ویژه و ضریب چاقی در ماهیانی که با جیرههای غذایی حاوی 5/0 و 1 درصد ایمونوژن تغذیه شدند، بهطور معنیداری (05/0PPP>). بر پایه این دادهها، نتیجهگیری میشود که پربیوتیک ایمونوژن میتواند در سطوح پایین بهعنوان مکمل غذایی در جیره غذایی فیلماهیان جوان پرورشی برای افزایش رشد و بازماندگی استفاده شود.
کلید واژگان
واژههای کلیدی: ایمونوژنبازماندگی
پربیوتیک
رشد
فیلماهی (Huso huso)
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2010-11-221389-09-01




