• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه آبیاری و زهکشی ایران
    • دوره 13, شماره 5
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه آبیاری و زهکشی ایران
    • دوره 13, شماره 5
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    توزیع تعرق و کمبود فشار بخار در گلخانه ی تجاری

    (ندگان)پدیدآور
    رضوانی, سید معین الدینزارع ابیانه, حمیدگودرزی, محسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.548 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    بخش کشاورزی عمده‌ترین مصرف کننده آب در ایران است. محدودیت منابع آب منجر به استفاده از فناوری‌های جدید از جمله کشت گلخانه‌ای برای بهره‌برداری بهینه از این منابع شده است. در کشت گلخانه‌ای مدیریت شرایط اقلیمی بسیار مهم است. با هدف بررسی شرایط اقلیمی و توزیع مکانی و زمانی رطوبت (کمبود فشار بخار) و تعرق، مطالعه‌ای در گلخانه‌ای تجاری با مدیریت بهره‌بردار و وسعت 4333 مترمربع با 4 اندازه‌گیری 24 ساعته در فصل‌های سرد و گرم سال انجام شد. با توجه به مرحله رشد محصول (ارتفاع و حجم پوشش گیاهی) بین 21 تا 33 دیتالاگر دما و رطوبت نسبی داخل گلخانه را در دو ارتفاع در سطح افقی ثبت می‌کردند. بررسی توزیع کمبود فشار بخار با توجه به معیارهای موجود نشان داد با وجود مطلوب بودن دامنه میانگین کمبود فشار بخار، توزیع آن‌ در ساعات مختلف شبانه روز و در سطح گلخانه می‌تواند بسیار متغیر باشد و دامنه‌ای از شرایط نامطلوب تا مطلوب را داشته باشد. توزیع تعرق نیز تقریباً منطبق بر توزیع کمبود فشار بخار در گلخانه بود. درصد تفاوت حداکثر و حداقل تعرق تغییرات مجموع تعرق روزانه در سطح گلخانه در اندازه‌گیری‌های زمستان در سطح گلخانه 21 تا 46 و در بهار 28 درصد بود. در نتیجه بیان وضعیت اقلیمی گلخانه تنها با استفاده از میانگین پارامترهای اقلیمی بدون در نظر گرفتن توزیع مکانی (در سطح گلخانه) و زمانی (شبانه روز) آن‌ها می‌تواند سبب بروز خطا در تنظیم شرایط اقلیمی گلخانه شود. هم‌چنین شناخت تفاوت‌های مقدار و توزیع تعرق می‌تواند در بهینه کردن برنامه آبیاری با هدف افزایش کارایی و کاهش مصرف آب استفاده شود.
    کلید واژگان
    رطوبت
    خیار
    گوجه فرنگی
    همگنی
    یکنواختی

    شماره نشریه
    5
    تاریخ نشر
    2019-12-22
    1398-10-01
    ناشر
    انجمن آبیاری و زهکشی ایران
    سازمان پدید آورنده
    گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، داﻧﺸﮕﺎه ﺑﻮﻋﻠﻲ سینا
    گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
    گروه مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا

    شاپا
    2008-7942
    2676-6884
    URI
    http://idj.iaid.ir/article_100414.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/351720

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب