نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعربی یزدی, اعظمfa_IR
dc.contributor.authorنیک نیا, ناصرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:56:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:56:41Z
dc.date.available1399-07-09T08:56:41Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:56:41Z
dc.date.issued2017-12-22en_US
dc.date.issued1396-10-01fa_IR
dc.date.submitted2017-06-04en_US
dc.date.submitted1396-03-14fa_IR
dc.identifier.citationعربی یزدی, اعظم, نیک نیا, ناصر. (1396). ارزیابی ردپای آب سبز و آبی محصولات دامی (مطالعه موردی: دشت نیشابور). نشریه آبیاری و زهکشی ایران, 11(5), 911-922.fa_IR
dc.identifier.issn2008-7942
dc.identifier.issn2676-6884
dc.identifier.urihttp://idj.iaid.ir/article_62669.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/351612
dc.description.abstractتولید و مصرف محصولات دامی نقش مهمی در تخلیه و آلودگی منابع آب شیرین کمیاب در جهان دارد. تولید بیش­تر محصولات دامی منجر به افزایش فشار بر منابع آبی در آینده خواهد شد. اطلاعاتی که ردپای آب محصولات دامی ارایه می­کند، در درک اینکه چگونه از منابع آب شیرین کمیاب استفاده پایدار شود، کمک خواهد کرد. در این مطالعه به برآورد ردپای آب تولیدات دامی با در نظر گرفتن جیره غذایی هر گروه دامی در دشت نیشابور پرداخته شد. نتایج نشان داد طی سال­های 1393- 1385، به طور متوسط سالانه 2043 میلیون مترمکعب آب برای تولید معادل 323 هزار تن محصولات دامی مصرف شده که از این مقدار حجمی معادل 537 میلیون مترمکعب از منابع آب، آبی و 1506 میلیون مترمکعب از منابع آب سبز تامین شده است. از آنجا که بیش از 98 درصد ردپای آب دام­های سبک، سنگین و طیورمربوط به خوراک مصرفی دام است، تغییر در میزان مصرف هر کدام از گروه‏های محصولات در جیره­غذایی دام از عوامل تاثیرگذار در ردپای آب تولیدات دامی است. بیش­ترین حجم آب منابع آبی به تغذیه گله­های گاو اصیل، مرغ گوشتی و گوسفند اختصاص می­یابد. همچنین در تخصیص منابع آب سبز برای تامین علوفه دام، گوسفند و بز به-علت چرای دام‏ها در مراتع، سهم بیش­تری را به خود اختصاص می­دهند.fa_IR
dc.format.extent674
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن آبیاری و زهکشی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofنشریه آبیاری و زهکشی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Irrigation & Drainageen_US
dc.subjectتولیدات دامیfa_IR
dc.subjectجیره غذاییfa_IR
dc.subjectردپای آبfa_IR
dc.subjectمنابع آب آبی و سبزfa_IR
dc.subjectنیشابورfa_IR
dc.titleارزیابی ردپای آب سبز و آبی محصولات دامی (مطالعه موردی: دشت نیشابور)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری هواشناسی کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، پژوهشگر گروه پژوهشی زیست محیطی خاورانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری سازه‌های آبی دانشگاه لرستانfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue5
dc.citation.spage911
dc.citation.epage922


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد