نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکاراندیش, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorسالاری, سمیراfa_IR
dc.contributor.authorدرزی نفت‌چالی, عبدالهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:55:54Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:55:54Z
dc.date.available1399-07-09T08:55:54Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:55:54Z
dc.date.issued2017-08-23en_US
dc.date.issued1396-06-01fa_IR
dc.date.submitted2016-07-03en_US
dc.date.submitted1395-04-13fa_IR
dc.identifier.citationکاراندیش, فاطمه, سالاری, سمیرا, درزی نفت‌چالی, عبداله. (1396). ارزیابی پایداری تولید محصولات باغی با استفاده‌ی تلفیقی از مفاهیم آب مجازی‌و ارزش اقتصادی آب. نشریه آبیاری و زهکشی ایران, 11(3), 335-345.fa_IR
dc.identifier.issn2008-7942
dc.identifier.issn2676-6884
dc.identifier.urihttp://idj.iaid.ir/article_75686.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/351364
dc.description.abstractعلی­رغم افزایش جمعیت کشور و لزوم تولید بیش­تر میوها برای تامین سرانه میوه مصرفی، عدم تطابق الگوی کشت با منابع آب موجود در هر منطقه به­ویژه در مناطق کم آب کشور، باعث کاهش تولید این محصولات در سال­های اخیر شده است. در این پژوهش، به اولویت­بندی کشت محصولات باغی در استان سیستان و بلوچستان بر اساس مفهوم آب مجازی پرداخته شد. محاسبات لازم با استفاده از داده­های یک دوره 12 ساله (1379 تا 1390) سطح زیر کشت و عملکرد 32 محصول باغی، اطلاعات آبیاری و هواشناسی شهرستان­های مختلف این استان انجام شد. 81 درصد سطح زیر کشت محصولات باغی این استان به میوه­های گرمسیری، نیمه­گرمسیری و خشک اختصاص داشت. میوه­های خشک با مصرف حدود 30 درصد از کل آب تخصیصی به بخش باغی، تنها یک درصد از میوه استان را تولید می­کنند. جایگزینی این گروه از محصولات با میوه­های دانه­ریزدر دو شهرستان خاش و زاهدان، ضمن کاهش آب مصرفی به میزان 2/10 هزار مترمکعب، درآمد باغداری را حدود 2810 دلار در هکتار افزایش خواهد داد. میوه­های دانه­ریز دارای اولویت اول برای کشت در استان می­باشند و میوه­های گرمسیری، نیمه­گرمسیری، دانه­دار، هسته­دار و خشک در رده­های بعدی قرار می­گیرند. حذف میوه­های خشک از الگوی کشت می­تواند سبب صرفه­جویی حدود 46/36 میلیون مترمکعب آب در سال در استان سیستان و بلوچستان شود. بر اساس نتایج این پژوهش، حتی با حفظ الگوی کشت موجود، اولویت­بندی مکانی کشت محصولات باغی بر اساس شاخص­های منتخب می­تواند تا حد زیادی باعث صرفه­جویی در مصرف آب توسط باغداران و افزایش درآمد حاصل از واحد آب مصرفی شود.fa_IR
dc.format.extent1340
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن آبیاری و زهکشی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofنشریه آبیاری و زهکشی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Irrigation & Drainageen_US
dc.subjectآب مجازی آبیfa_IR
dc.subjectاقلیم خشکfa_IR
dc.subjectتراز آب مجازیfa_IR
dc.subjectخودکفایی تولیدfa_IR
dc.subjectمیوه‌هاfa_IR
dc.titleارزیابی پایداری تولید محصولات باغی با استفاده‌ی تلفیقی از مفاهیم آب مجازی‌و ارزش اقتصادی آبfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیارگروه مهندسی آب، دانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته‌ی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی آب دانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیارگروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue3
dc.citation.spage335
dc.citation.epage345


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد