بررسی اثر ظرفیت واردات مواد غذایی بر امنیت غذایی خانوارهای روستایی در ایران
(ندگان)پدیدآور
سالم, جلالمجاوریان, مجتبینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
یکی از شاخصهای مهم ارزیابی امنیت غذایی، شاخص ظرفیت واردات مواد غذایی است. شاخص ظرفیت واردات مواد غذایی یا نسبت کل صادرات به واردات غذا، یکی از معیارهای ظرفیت مالی هر کشور برای واردات غذا و درآمدهای مورد استفاده از واردات کالاها و خدمات است. مطالعۀ حاضر با بهرهگیری از شاخص ظرفیت واردات مواد غذایی و شاخص کلی امنیت غذایی خانوار در دورۀ زمانی 1362-1387 به بررسی اثر ظرفیت واردات مواد غذایی بر امنیت غذایی خانوارهای روستایی با استفاده از روش تصحیح خطای برداری میپردازد. نتایج نشان میدهد شاخص امنیت غذایی از 45/77 درصد در سال 1362 به 56/91 درصد در سال 1387 افزایش یافته است. همچنین تأثیر شاخص ظرفیت واردات مواد غذایی بر امنیت غذایی در سطح ملی مثبت بوده و براورد الگو حاکی از اثر منفی شاخص ظرفیت واردات مواد غذایی بر امنیت غذایی خانوارهای روستایی در کوتاهمدت و نشاندهندۀ اثر مثبت آن در بلندمدت است.
کلید واژگان
امنیت غذاییایران
خانوارهای روستایی
ظرفیت واردات مواد غذایی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2013-09-231392-07-01
ناشر
دانشگاه تهرانUniversity of Tehran
سازمان پدید آورنده
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی یزدعضو هیئت علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری
شاپا
2008-48382423-785X




