نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفرهادیان, همایونfa_IR
dc.contributor.authorجیمینی, نیروپماfa_IR
dc.contributor.authorاسمعیلی دستجردی پور, عادلهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:41:15Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:41:15Z
dc.date.available1399-07-09T08:41:15Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:41:15Z
dc.date.issued2012-05-21en_US
dc.date.issued1391-03-01fa_IR
dc.identifier.citationفرهادیان, همایون, جیمینی, نیروپما, اسمعیلی دستجردی پور, عادله. (1391). بررسی عوامل موثر بر تنوع زراعی در استان مازندران با تأکید بر مؤلفه‌های ترویجی. تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران, 43(2), 263-270. doi: 10.22059/ijaedr.2012.30473fa_IR
dc.identifier.issn2008-4838
dc.identifier.issn2423-785X
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijaedr.2012.30473
dc.identifier.urihttps://ijaedr.ut.ac.ir/article_30473.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/346343
dc.description.abstractتولید در بخش کشاورزی تحت تأثیر عوامل مختلف سیاسی، اقتصادی و محیطی قرار دارد. عوامل مختلف تولید و در نتیجه درآمد کشاورزان را تحت تأثیر قرار داده و آسیب‌پذیری آن‌ها را افزایش می‌دهد. تداوم و گسترش فعالیت در این بخش اقتصادی مستلزم اعمال سیاست‌های مناسب مدیریت ریسک می‌باشد. یکی از قدیمی‌ترین راهکارهای مدیریت ریسک در بخش کشاورزی تنوع کشت می‌باشد. در مقاله حاضر عوامل موثر بر اتخاذ تصمیم به کشت متنوع توسط کشاورزان استان مازندران برای سال زراعی 88-1387 با تأکید بر فعالیت‌های ترویجی مورد بررسی قرار گرفته است. اطلاعات مورد نیاز از طریق پر کردن 248 پرسشنامه توسط کشاورزانی که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، جمع‌آوری شده است. برای این منظور ابتدا تنوع کشت با استفاده از شاخص تنوع آنتروپی محاسبه شده سپس در قالب مدل لاجیت عوامل موثر بر کاربرد تنوع زراعی در واحدهای تولیدی با تأکید بر فاکتورهای ترویجی مورد ارزیابی قرار گرفته است.در نهایت برای تعیین اثرگذارترین روش‌های ترویجی، ضریب همبستگی بین شاخص تنوع زراعی با سطوح مختلف متغیر معنی‌دار محاسبه شده است. نتایج بدست آمده نشان داد متغیرهای تجربه کشاورز، تعداد نیروی کار مزرعه، اندازه مزرعه، تعداد کلاس‌های آموزشی، مشارکت و شناخت از برنامه های ترویجی متغیرهای تأثیرگذار بر کاربرد کشت متنوع توسط کشاورزان بوده‌اند. بالاترین ضریب برآوردی در بین متغیرهای مختلف مربوط به متغیر مشارکت بوده است. از این‌رو تدوین برنامه‌های مناسب و به‌کارگیری کارشناسان مجرب می‌تواند در گسترش تنوع کشت در منطقه موثر باشد.fa_IR
dc.format.extent159
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehranen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Agricultural Economics and Development Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijaedr.2012.30473
dc.titleبررسی عوامل موثر بر تنوع زراعی در استان مازندران با تأکید بر مؤلفه‌های ترویجیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentاستادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار دانشکده آموزش دانشگاه دهلی هندوستانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.citation.volume43
dc.citation.issue2
dc.citation.spage263
dc.citation.epage270


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد