نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorداودی, هانیهfa_IR
dc.contributor.authorمقصودی, طهماسبfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:41:12Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:41:12Z
dc.date.available1399-07-09T08:41:12Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:41:12Z
dc.date.issued2012-01-21en_US
dc.date.issued1390-11-01fa_IR
dc.identifier.citationداودی, هانیه, مقصودی, طهماسب. (1390). بررسی دانش کشاورزی پایدار در بین سیب زمینی‌کاران شهرستان شوشتر. تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران, 42(2), 265-274.fa_IR
dc.identifier.issn2008-4838
dc.identifier.issn2423-785X
dc.identifier.urihttps://ijaedr.ut.ac.ir/article_23702.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/346329
dc.description.abstractپایداری واحدهای بهره برداری از جمله موضوعات جدی است که در سالیان اخیر توجه بسیاری محققان را به خود جلب کرده است. بررسی میزان دانش کشاورزان در مورد کشاورزی پایدار یک عامل تعیین کننده در پایداری واحدهای تولیدی می باشد. براین اساس این تحقیق توصیفی- همبستگی با هدف کلی ارزیابی میزان دانش کشاورزی پایدار کشاورزان سیب زمینی کار شهرستان شوشتر صورت گرفته است. جامعه آماری درتحقیق حاضر شامل 4200 سیب زمینی کار شهرستان شوشتر می‌باشد، که به روش نمونه‌گیری چندمرحله‌ای 137 سیب زمینی کار انتخاب گردید. برای تعیین روایی از پانل متخصصان، شامل اعضای هیات علمی رشته های زراعت، ترویج، اقتصاد بدست آمد. به منظور بررسی معیار پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید، که میزان آن برای مقیاس نگرش(79/0) و برای مقیاس سنجش دانش(85/0) محاسبه گردید. نتایج بدست آمده نشان می دهد که سطح دانش کشاورزان درحد متوسطی قرار دارد و سطح بندی نگرش کشاورزان نشان می دهند که افراد نگرش متوسطی به کشاورزی پایدار دارند واکثر پاسخگویان از نظر پایداری کشت در سطح متوسط قرار دارند. نتایج بدست آمده از تحلیل همبستگی نشان می دهد که بین سن، سابقه کار کشاورزی، عضویت در تعاونی، نوع نظام زراعی، نوع زراعت، میزان زمین زراعی، میزان زمین زیرکشت سیب زمینی، میزان تولید کل، نگرش و سطح پایداری واحد بهره برداری و دانش کشاورزی پایدار رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. در این پژوهش برای پیش بینی تغییرات دانش کشاورزی پایدار از طریق متغیرهای مستقل از رگرسیون چندگانه به روش گام به گام استفاده شده است. نتایج تحلیل رگرسیونی نشان می دهد که متغیر نگرش نسبت به کشاورزی پایدار، سابقه کار، سن کشاورزان، میزان تولید کل سیب زمینی و نوع نظام زراعی حدود 47 درصد از تغییرات متغیر دانش کشاورزی پایدار را تبیین می‌کند.fa_IR
dc.format.extent213
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehranen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Agricultural Economics and Development Researchen_US
dc.subjectتحلیل رگرسیونیfa_IR
dc.subjectتوسعه پایدارfa_IR
dc.subjectدانشfa_IR
dc.subjectکشاورزی پایدارfa_IR
dc.titleبررسی دانش کشاورزی پایدار در بین سیب زمینی‌کاران شهرستان شوشترfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی، دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جامع شوشترfa_IR
dc.citation.volume42
dc.citation.issue2
dc.citation.spage265
dc.citation.epage274


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد