• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Applied Animal Science
    • Volume 5, Issue 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Applied Animal Science
    • Volume 5, Issue 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Fenugreek Seed (<i>Trigonella foenum-graecum</i>) and Asparagus Root (<i>Asparagus officinalis</i>) Effects on Digestion and Kinetics of Gas Production of Alfalfa Hay Using <i>in vitro</i> Technique

    (ندگان)پدیدآور
    Naseri, V.Kafilzadeh, F.Hozhabri, F.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    337.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Research Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    The aim of this paper was to study of the effect of fenugreek seed (Trigonella foenum-graecum) and asparagus root (Asparagus officinalis) on in vitro digestibility and kinetics of gas production of alfalfa hay. Fenugreek seed (FS) and asparagus root (AR) were added at different levels (0, 5, 10, 15 and 20% of DM). Total phenolic components of alfalfa hay (AH), fenugreek seed (FS) and asparagus root (AR) were 5.9, 10 and 8.3 g/kg DM, total tannins 0.4, 3.8 and 1.5 g/kg DM and saponin 10.4, 27.3 and 40.3 g/kg DM, respectively. In vitro dry matter (DM), organic matter (OM) and neutral detergent fiber (NDF) digestibility of alfalfa decreased (Pc and d) were not affected by addition of FS and AR. FS and AR at level of 5% DM decreased (Pl). FS did not affect fermentation rate (h-1), but AR at level of 10% DM increased (P
    کلید واژگان
    alfalfa
    asparagus root
    digestibility
    fenugreek seed
    gas production
    <i>in vitro</i>

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2015-09-01
    1394-06-10
    ناشر
    Islamic Azad University - Rasht Branch
    Islamic Azad University - Rasht Branch
    سازمان پدید آورنده
    Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Razi University, Kermakshah, Iran
    Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Razi University, Kermakshah, Iran
    Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Razi University, Kermakshah, Iran

    شاپا
    2251-628X
    2251-631X
    URI
    http://ijas.iaurasht.ac.ir/article_516029.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/344664

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب