• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Applied Animal Science
    • Volume 8, Issue 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Applied Animal Science
    • Volume 8, Issue 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Effects of Ajwain (<i>Trachyspermum ammi</i>) and Thyme (<i>Thymus vulgaris</i>) Oils on Nutrients Digestibility, Blood Parameters and Growth Performance of Brown Swiss Neonatal Calves

    (ندگان)پدیدآور
    Ebrahimi, M.A.Sobhanirad, S.Bayat, A.R.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    291.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Research Articles
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    The aim of this study was to compare the effects of dietary supplementation of ajwain (Trachyspermum ammi) and thyme (Thymus vulgaris) essential oils(EO)on nutrients digestibility, blood parameters and growth performanceof neonatal dairy calves during eight weeks. Sixty suckling dairy calves with an initial body weight (43.2±3.8 kg) were randomly allocated to five treatments including CO, control without essential oils (EO) supplementation; AJW-L, ajwain (AJW) oil mixed in milk at 1 mL/d per calf; AJW-H, AJW oil mixed in milk at 2 mL/d; THY-L, thyme (THY) oil mixed in milk at 1 mL/d and THY-H, THY oil mixed in milk at 2 mL/d. The experiment consisted of 7 d adaptation and 60 d sampling and data recording period. Experimental diets had no significant effects (P>0.05) on feed intake, average daily gain and feed conversion ratio. Dietary supplementation of both AJW and THY linearly improved (P
    کلید واژگان
    ajwain oil
    blood metabolites
    dairy calf performance
    nutrients digestibility
    thyme oil

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2018-09-01
    1397-06-10
    ناشر
    Islamic Azad University - Rasht Branch
    Islamic Azad University - Rasht Branch
    سازمان پدید آورنده
    Department of Animal Science, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
    Department of Animal Science, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
    Milk Production Solutions, Green Technology, Natural Resources Institute Finland (Luke), FI-31600 Jokioinen, Finland

    شاپا
    2251-628X
    2251-631X
    URI
    http://ijas.iaurasht.ac.ir/article_542616.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/344554

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب