• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Applied Animal Science
    • Volume 4, Issue 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Applied Animal Science
    • Volume 4, Issue 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Effect of (<i>Pleurotus florida</i>) Fungi on Chemical Composition and Rumen Degradability of Wheat and Barley Straw

    (ندگان)پدیدآور
    Nasehi, M.Torbatinejad, N.M.Zerehdaran, S.Safaei, A.R.
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    165.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Research Article
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    This study was conducted to investigate the effect of biological treatment withPleurotus floridafungi on chemical composition and rumen dry matter (DM) and organic matter (OM) degradability of wheat and barley straw. Wheat and barley straw were collected from Golestan province of Iran and after pasteurization mixed with fungi spawn (than 5% by weight). After 21 days samples were dried in oven (60 ˚C) in order to stop fungi growth. Dry matter (DM) and organic matter (OM) degradation determined using nylon bag technique with two fistulated Dalagh rams and sampleswereincubated at zero to 96 hours in rumen. Fungi cultivation significantly decreased the amount of dry matter (DM), Neutral detergent fiber (NDF) and acid detergent fiber (ADF) in wheat and barley straw (P
    کلید واژگان
    Fungi
    nutritive value
    nylon bag
    Straw

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2014-06-01
    1393-03-11
    ناشر
    Islamic Azad University - Rasht Branch
    Islamic Azad University - Rasht Branch
    سازمان پدید آورنده
    Department of Ruminant and Poultry Nutrition, Faculty of Animal Science, Gorgan University of Agricultural Science and Natural Resources, Gorgan, Iran
    Department of Ruminant and Poultry Nutrition, Faculty of Animal Science, Gorgan University of Agricultural Science and Natural Resources, Gorgan, Iran
    Department of Ruminant and Poultry Nutrition, Faculty of Animal Science, Gorgan University of Agricultural Science and Natural Resources, Gorgan, Iran
    Department of Ruminant and Poultry Nutrition, Faculty of Animal Science, Gorgan University of Agricultural Science and Natural Resources, Gorgan, Iran

    شاپا
    2251-628X
    2251-631X
    URI
    http://ijas.iaurasht.ac.ir/article_513662.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/344429

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب