| dc.contributor.author | حاج خدادادی, ایمان | fa_IR | 
| dc.contributor.author | قاسمی, حسینعلی | fa_IR | 
| dc.contributor.author | خدائی مطلق, مهدی | fa_IR | 
| dc.contributor.author | خلت آبادی فراهانی, امیر حسین | fa_IR | 
| dc.contributor.author | مرادی, محمد حسین | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:33:44Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:33:44Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T08:33:44Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T08:33:44Z |  | 
| dc.date.issued | 2015-06-22 | en_US | 
| dc.date.issued | 1394-04-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2014-09-07 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1393-06-16 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | حاج خدادادی, ایمان, قاسمی, حسینعلی, خدائی مطلق, مهدی, خلت آبادی فراهانی, امیر حسین, مرادی, محمد حسین. (1394). اثر مولتیآنزیم بر صفات عملکردی و قابلیت هضم اجزای مختلف جیره در شترمرغهای اهلی آفریقایی (Struthio camelus var. domesticus) 14 ماهه. علوم دامی ایران, 46(2), 211-222. doi: 10.22059/ijas.2015.55986 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2008-4773 |  | 
| dc.identifier.issn | 2423-7949 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2015.55986 |  | 
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_55986.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343870 |  | 
| dc.description.abstract | در این تحقیق عملکرد، قابلیت هضم اجزای مختلف خوراک در جیرههای با و بدون آنزیم در شترمرغهای اهلی آفریقایی در 14 ماهگی مطالعه شده است. سه تیمار آزمایشی عبارتاند از جیرة پایه، جیرة پایه همراه با 350/0 گرم در کیلوگرم آنزیم و جیرة پایه همراه با 700/0گرم در کیلوگرم آنزیم. آزمایش در قالب طرح کاملاًً تصادفی با 6 تکرار (6 پرنده) برای هر تیمار و در کل با تعداد 18 قطعه شترمرغ ماده انجام گرفت. در این تحقیق اثر آنزیم بر افزایش وزن روزانه و نهایی شترمرغها معنادار بود (05/0<P). تیمار جیرة پایه همراه با700/0گرم در کیلوگرم آنزیم دارای بهینهترین ضریب تبدیل خوراک بود که تفاوت معناداری با تیمار شاهد داشت. تفاوت معناداری (05/0 P<) در میانگین خوراک مصرفی بین تیمار جیرة پایه با تیمارهای حاوی سطوح مختلف آنزیم وجود داشت. همچنین اثر آنزیم بر قابلیت هضم انرژی خام، چربی خام، مادة خشک، مادة آلی و پروتئین خام جیره در شترمرغهای 14 ماهه معنادار بود (05/0P<). در این تحقیق اثر استفاده از آنزیم بر قابلیت هضم فیبرخام، الیاف نامحلول در شویندة خنثی، الیاف نامحلول در شویندة اسیدی جیره معنادار بود (05/0 P<). سطح 700/0 گرم در کیلوگرم از آنزیم به بهبود صفات عملکردی، مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک و افزایش ضرایب قابلیت هضم مواد مغذی جیره در شترمرغهای 14 ماهه منجر شد. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 515 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2015.55986 |  | 
| dc.subject | شترمرغ | fa_IR | 
| dc.subject | عملکرد | fa_IR | 
| dc.subject | قابلیت هضم | fa_IR | 
| dc.subject | مولتی آنزیم | fa_IR | 
| dc.title | اثر مولتیآنزیم بر صفات عملکردی و قابلیت هضم اجزای مختلف جیره در شترمرغهای اهلی آفریقایی (Struthio camelus var. domesticus) 14 ماهه | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم دامی دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم دامی دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم دامی دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم دامی دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیاران گروه علوم دامی دانشکدة کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 46 |  | 
| dc.citation.issue | 2 |  | 
| dc.citation.spage | 211 |  | 
| dc.citation.epage | 222 |  | 
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-6061-7868 |  | 
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-4616-7597 |  | 
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-1281-7152 |  |