ارزیابی تغذیة ذرت آسیاب ریز در برابر ورقه شده با بخار بر میزان تولید و ترکیب شیر و برخی فراسنجههای خونی در گاوهای هلشتاین اوایل شیردهی
(ندگان)پدیدآور
کاظمی بن چناری, مهدیمیرزایی, مهدیخدایی مطلق, مهدیخلت آبادی فراهانی, امیر حسیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسی تأثیر آسیاب ریز ذرت در مقایسه با ورقه کردن با بخار بر میزان عملکرد و برخی متابولیتهای خونی شمار 130 رأس گاو شیری هلشتاین زایش اول و چند بار زایش کرده (میانگین روزهای شیردهی 34 و تولید شیر 52 لیتر) در قالب طرح چرخشی به تیمارهای آزمایشی اختصاص یافتند. طول هر دورة آزمایشی 22 روز در نظر گرفته شد (17روز برای عادتپذیری و 5 روز نمونهگیری). نتایج این پژوهش نشان داد، مادة خشک مصرفی (53/0=P) و تولید شیر خام (78/0=P) دامهای مصرفکنندة ذرت آسیاب شده و ذرت ورقه شده با بخار تفاوت معنیداری نداشت. شیر تصحیحشده برای 4 درصد چربی در تیمار ذرت آسیاب شده تمایل به افزایش (07/0=P) و همچنین شیر تصحیحشده برای انرژی در این تیمار افزایش یافت (02/0=P). تغذیة ذرت آسیاب شده، افزایش چربی شیر (01/0>P) و ذرت ورقه شده با بخار، افزایش پروتئین شیر را در پی داشت (01/0>P). هرچند ورقه کردن با بخار در مقایسه با آسیاب ریز سبب افزایش غلظت گلوکز خون شد (04/0=P) اما دیگر متابولیتهای خونی تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی نداشتند (05/0P) و ذرت ورقه شده با بخار، افزایش پروتئین شیر را در پی داشت (01/0>P). هرچند ورقه کردن با بخار در مقایسه با آسیاب ریز سبب افزایش غلظت گلوکز خون شد (04/0=P) اما دیگر متابولیتهای خونی تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی نداشتند (05/0P). هرچند ورقه کردن با بخار در مقایسه با آسیاب ریز سبب افزایش غلظت گلوکز خون شد (04/0=P) اما دیگر متابولیتهای خونی تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی نداشتند (05/0
کلید واژگان
بیماریهای متابولیکیفرآوری ذرت
عملکرد
چربی شیر
گلوکز
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
استادیار، دانشیار گروه علوم دامی، دانشگاه اراکاستادیار، گروه علوم دامی، دانشگاه اراک
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه اراک
استادیار، گروه علوم دامی، دانشگاه اراک
شاپا
2008-47732423-7949




