نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخلیلوندی, حامدfa_IR
dc.contributor.authorدهقان بنادکی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorپیرمحمدی, رسولfa_IR
dc.contributor.authorاسدنژاد, بهزادfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:33:19Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:33:19Z
dc.date.available1399-07-09T08:33:19Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:33:19Z
dc.date.issued2018-02-20en_US
dc.date.issued1396-12-01fa_IR
dc.date.submitted2017-10-03en_US
dc.date.submitted1396-07-11fa_IR
dc.identifier.citationخلیلوندی, حامد, دهقان بنادکی, مهدی, پیرمحمدی, رسول, اسدنژاد, بهزاد. (1396). بررسی کارایی تغذیه‌ای نمک‌های کلسیمی پوشش‌دار روغن ماهی در شرایط برون و درون‌تنی. علوم دامی ایران, 48(4), 505-521. doi: 10.22059/ijas.2018.242888.653563fa_IR
dc.identifier.issn2008-4773
dc.identifier.issn2423-7949
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2018.242888.653563
dc.identifier.urihttps://ijas.ut.ac.ir/article_65466.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343738
dc.description.abstractدر این پژوهش، ارزیابی میزان مواد مغذی و الگوی اسیدهای چرب، میزان مقاومت در برابر هیدروژنه شدن زیستی (بیوهیدروژناسیون) شکمبه‌ای، میزان آزادسازی روغن در نمک‌های کلسیمی پوشش­دار روغن ماهی در شرایط آزمایشگاهی اثر این نمک­ها در شرایط درون تنی بر میزان گوارش‌پذیری مواد مغذی و فراسنجه­های مایع شکمبه در مقایسه با روغن ماهی و نمک‌های کلسیمی بدون پوشش با استفاده از دام‌های فیستولادار مطالعه شد. پوشش­دار کردن منابع کلسیمی سبب افزایش کارایی محافظتی اسیدهای چرب غیراشباع در شکمبه شد (05/0P<). پوشش‌دار کردن مکمل‌های کلسیمی تفاوت معنی‌داری در میزان آزادسازی شکمبه‌ای مکمل‌ها ایجاد کرد ولی تفاوتی در میزان آزادسازی روغن از ترکیب مکمل‌ها در دیگر بخش‌های دستگاه گوارش و میزان آزادسازی در کل دستگاه گوارش وجود نداشت (05/0‌P<). مکمل‌های محافظت‌شده در مقایسه با روغن آزاد، سبب افزایش گوارش‌پذیری مواد مغذی مختلف شدند (05/0P<). استفاده از روغن ماهی به‌صورت محافظت نشده موجب کاهش میزان تولید استات و افزایش پروپیونات و کاهش میزان نیتروژن آمونیاکی و جمعیت پروتوزوآ شکمبه شد. بود یا نبود پوشش روی نمک‌های کلسیمی تأثیری در ارتباط با فراسنجه‌های شکمبه نداشت (05/0‌P>). پوشش‌دهی مکمل‌های کلسیمی سبب افزایش محافظت اسیدهای چرب غیراشباع در برابر هیدروژنه شدن زیستی شکمبه‌ای شده و تأثیر نامطلوبی بر شاخصه‌های مختلف تغذیه‌ای حیوانات نداشت. استفاده از میزان پوشش 10 درصد وزنی را می‌توان بهترین میزان پوشش با توجه به داده‌های مربوط به ترکیب شیمیایی، الگوی اسیدهای چرب، هیدروژنه شدن زیستی و آزادسازی در بخش‌های مختلف دستگاه گوارش دانست.fa_IR
dc.format.extent800
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم دامی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of animal Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2018.242888.653563
dc.subjectاسیدهای چرب غیراشباعfa_IR
dc.subjectامگا-3fa_IR
dc.subjectپوشش‌دهیfa_IR
dc.subjectمحافظت شکمبه‌ایfa_IR
dc.titleبررسی کارایی تغذیه‌ای نمک‌های کلسیمی پوشش‌دار روغن ماهی در شرایط برون و درون‌تنیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرجfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دورۀ دکتری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.citation.volume48
dc.citation.issue4
dc.citation.spage505
dc.citation.epage521
nlai.contributor.orcid0000-0001-8448-1371


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد