| dc.contributor.author | خلیلوندی, حامد | fa_IR |
| dc.contributor.author | دهقان بنادکی, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | پیرمحمدی, رسول | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسدنژاد, بهزاد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:33:19Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:33:19Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:33:19Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:33:19Z | |
| dc.date.issued | 2018-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-10-03 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-07-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | خلیلوندی, حامد, دهقان بنادکی, مهدی, پیرمحمدی, رسول, اسدنژاد, بهزاد. (1396). بررسی کارایی تغذیهای نمکهای کلسیمی پوششدار روغن ماهی در شرایط برون و درونتنی. علوم دامی ایران, 48(4), 505-521. doi: 10.22059/ijas.2018.242888.653563 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4773 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7949 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2018.242888.653563 | |
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_65466.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343738 | |
| dc.description.abstract | در این پژوهش، ارزیابی میزان مواد مغذی و الگوی اسیدهای چرب، میزان مقاومت در برابر هیدروژنه شدن زیستی (بیوهیدروژناسیون) شکمبهای، میزان آزادسازی روغن در نمکهای کلسیمی پوششدار روغن ماهی در شرایط آزمایشگاهی اثر این نمکها در شرایط درون تنی بر میزان گوارشپذیری مواد مغذی و فراسنجههای مایع شکمبه در مقایسه با روغن ماهی و نمکهای کلسیمی بدون پوشش با استفاده از دامهای فیستولادار مطالعه شد. پوششدار کردن منابع کلسیمی سبب افزایش کارایی محافظتی اسیدهای چرب غیراشباع در شکمبه شد (05/0P<). پوششدار کردن مکملهای کلسیمی تفاوت معنیداری در میزان آزادسازی شکمبهای مکملها ایجاد کرد ولی تفاوتی در میزان آزادسازی روغن از ترکیب مکملها در دیگر بخشهای دستگاه گوارش و میزان آزادسازی در کل دستگاه گوارش وجود نداشت (05/0P<). مکملهای محافظتشده در مقایسه با روغن آزاد، سبب افزایش گوارشپذیری مواد مغذی مختلف شدند (05/0P<). استفاده از روغن ماهی بهصورت محافظت نشده موجب کاهش میزان تولید استات و افزایش پروپیونات و کاهش میزان نیتروژن آمونیاکی و جمعیت پروتوزوآ شکمبه شد. بود یا نبود پوشش روی نمکهای کلسیمی تأثیری در ارتباط با فراسنجههای شکمبه نداشت (05/0P>). پوششدهی مکملهای کلسیمی سبب افزایش محافظت اسیدهای چرب غیراشباع در برابر هیدروژنه شدن زیستی شکمبهای شده و تأثیر نامطلوبی بر شاخصههای مختلف تغذیهای حیوانات نداشت. استفاده از میزان پوشش 10 درصد وزنی را میتوان بهترین میزان پوشش با توجه به دادههای مربوط به ترکیب شیمیایی، الگوی اسیدهای چرب، هیدروژنه شدن زیستی و آزادسازی در بخشهای مختلف دستگاه گوارش دانست. | fa_IR |
| dc.format.extent | 800 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2018.242888.653563 | |
| dc.subject | اسیدهای چرب غیراشباع | fa_IR |
| dc.subject | امگا-3 | fa_IR |
| dc.subject | پوششدهی | fa_IR |
| dc.subject | محافظت شکمبهای | fa_IR |
| dc.title | بررسی کارایی تغذیهای نمکهای کلسیمی پوششدار روغن ماهی در شرایط برون و درونتنی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دورۀ دکتری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 48 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 505 | |
| dc.citation.epage | 521 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-8448-1371 | |