بررسی کارایی تغذیهای نمکهای کلسیمی پوششدار روغن ماهی در شرایط برون و درونتنی
(ندگان)پدیدآور
خلیلوندی, حامددهقان بنادکی, مهدیپیرمحمدی, رسولاسدنژاد, بهزادنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش، ارزیابی میزان مواد مغذی و الگوی اسیدهای چرب، میزان مقاومت در برابر هیدروژنه شدن زیستی (بیوهیدروژناسیون) شکمبهای، میزان آزادسازی روغن در نمکهای کلسیمی پوششدار روغن ماهی در شرایط آزمایشگاهی اثر این نمکها در شرایط درون تنی بر میزان گوارشپذیری مواد مغذی و فراسنجههای مایع شکمبه در مقایسه با روغن ماهی و نمکهای کلسیمی بدون پوشش با استفاده از دامهای فیستولادار مطالعه شد. پوششدار کردن منابع کلسیمی سبب افزایش کارایی محافظتی اسیدهای چرب غیراشباع در شکمبه شد (05/0P). پوششدهی مکملهای کلسیمی سبب افزایش محافظت اسیدهای چرب غیراشباع در برابر هیدروژنه شدن زیستی شکمبهای شده و تأثیر نامطلوبی بر شاخصههای مختلف تغذیهای حیوانات نداشت. استفاده از میزان پوشش 10 درصد وزنی را میتوان بهترین میزان پوشش با توجه به دادههای مربوط به ترکیب شیمیایی، الگوی اسیدهای چرب، هیدروژنه شدن زیستی و آزادسازی در بخشهای مختلف دستگاه گوارش دانست.
کلید واژگان
اسیدهای چرب غیراشباعامگا-3
پوششدهی
محافظت شکمبهای
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2018-02-201396-12-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیهاستاد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
استاد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
دانشجوی دورۀ دکتری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
شاپا
2008-47732423-7949




