تأثیر کاربرد عصارۀ متانولی، عصارۀ آبی و تفالۀ انگور یاقوتی (V. venifera) در مقایسۀ با پاداکسندۀ تجاری (BHT) بر شاخصهای عملکردی، ایمنی و پاداکسندگی سرم خون و جمعیت باکتریایی رودۀ کور در جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
هدایتی, مهدیمنافی, میلادالماسی, شادیکریمی, روح اللهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش برای ارزیابی تأثیر کاربرد عصارۀ متانولی، عصارۀ آبی و تفالۀ انگور یاقوتی (V. venifera) در مقایسه با پاداکسندۀ (آنتیاکسیدان) تجاری (BHT) بر شاخصهای عملکردی، ایمنی و پاداکسندگی سرم خون و جمعیت باکتریایی رودۀ کور (سکوم) در جوجههای گوشتی انجام گرفت. 150 قطعه جوجۀ یک روزۀ گوشتی سویۀ راس 308 جنس نر، در پنج گروه آزمایشی، سه تکرار و ده قطعه جوجه در هر تکرار در قالب طرح کامل تصادفی به مدت 42 روز آزمایش شدند. گروههای آزمایشی شامل: شاهد (جیرۀ پایه بدون هیچگونه افزودنی)؛ جیرۀ پایه بههمراه 150 ppm عصارۀ متانولی انگور؛ جیرۀ پایه بههمراه 3 درصد تفالۀ انگور؛ جیرۀ پایه بههمراه 3 درصد عصارۀ آبی انگور و جیرۀ پایه بههمراه 200 ppm پاداکسندۀ تجاری BHT بودند. نتایج بهدستآمده از این مطالعه نشان داد، کاربرد 150 ppm عصارۀ متانولی انگور تأثیر معنیداری بر افزایش پاسخ ایمنی علیه ویروس نیوکاسل و آنفلوآنزای پرندگان نسبت به گروه آزمایشی شاهد داشت. استفاده از عصارۀ آبی، تفاله و عصارۀ متانولی انگور در جیره منجر به افزایش معنیداری در فعالیت پاداکسندگی آنزیمهای سوپراکسیددیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز و ظرفیت پاداکسندگی کل در مقایسه با گروه شاهد شد، همچنین استفاده از عصارۀ متانولی انگور منجر به تأثیر معنیداری بر کاهش میزان پراکسیداسیون چربی غشا نیز شد. کاربرد 150 ppm عصارۀ متانولی انگور نیز تأثیر معنیداری بر کاهش میزان ریزجانداران (میکروارگانیسمهای)سالمونلا، اشرشیاکولی و کلیفرمهای موجود در رودۀ کور جوجههای گوشتی داشت. در این مطالعه مشخص شد گروههای آزمایشی بهکار گرفته تأثیر معنیداری از لحاظ آماری بر فراسنجههای عملکردی شامل افزایش وزن بدن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی نداشت. بنابراین با توجه به نتایج بهدستآمده گروههای آزمایشی حاوی تفاله، عصارۀ آبی و عصارۀ متانولی انگور یاقوتی میتوانند جایگزین مناسبی برای پاداکسندۀ تجاری BHT در نظر گرفته شود.
کلید واژگان
انگورایمنی
پاداکسنده
جوجۀ گوشتی
عملکردی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2017-11-221396-09-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایردانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
استادیار، گروه فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
شاپا
2008-47732423-7949




