• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی ایران
    • دوره 48, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم دامی ایران
    • دوره 48, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر کاربرد عصارۀ ‌متانولی، عصارۀ آبی و تفالۀ ‌انگور‌ یاقوتی (V. venifera) در مقایسۀ با پاداکسندۀ تجاری (BHT) بر شاخص‌های عملکردی، ‌ایمنی و پاداکسندگی سرم خون و جمعیت باکتریایی رودۀ کور در جوجه‌های‌ گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    هدایتی, مهدیمنافی, میلادالماسی, شادیکریمی, روح الله
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    775.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این آزمایش برای ارزیابی تأثیر کاربرد عصارۀ ‌متانولی، عصارۀ ‌آبی و تفالۀ ‌‌انگور ‌یاقوتی (V. venifera) در مقایسه با پاداکسندۀ (آنتی‌اکسیدان) تجاری (BHT) بر شاخص­های عملکردی، ‌ایمنی و پاداکسندگی سرم خون و جمعیت باکتریایی رودۀ کور (‌سکوم) در جوجه‌های ‌گوشتی انجام گرفت. 150 قطعه جوجۀ یک ‌روزۀ گوشتی سویۀ راس­ 308 جنس نر، در پنج گروه آزمایشی، سه تکرار و ده قطعه جوجه در هر تکرار در قالب طرح کامل تصادفی به مدت 42 روز آزمایش شدند. گروه‌های آزمایشی شامل: شاهد (جیرۀ پایه بدون هیچ‌گونه افزودنی)؛ جیرۀ پایه به‌همراه 150 ppm عصارۀ ‌متانولی انگور؛ جیرۀ پایه به‌همراه 3 درصد تفالۀ انگور؛ جیرۀ پایه به‌همراه 3 درصد عصارۀ آبی انگور و جیرۀ پایه به‌همراه 200 ppm پاداکسندۀ تجاری BHT بودند. نتایج به‌دست‌آمده از این مطالعه نشان داد، کاربرد 150 ppm عصارۀ ‌متانولی انگور تأثیر معنی‌داری بر افزایش پاسخ ایمنی علیه ویروس نیوکاسل و آنفلوآنزای ­پرندگان نسبت به گروه آزمایشی شاهد داشت. استفاده از عصارۀ آبی، تفاله و عصارۀ ‌متانولی انگور در جیره منجر به افزایش معنی‌داری در فعالیت پاداکسندگی آنزیم­های سوپر‌اکسید‌دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز و ظرفیت پاداکسندگی کل در مقایسه با گروه شاهد شد، همچنین استفاده از عصارۀ ‌متانولی انگور منجر به تأثیر معنی‌داری بر کاهش میزان پراکسیداسیون چربی غشا نیز شد. کاربرد 150 ppm عصارۀ ‌متانولی انگور نیز تأثیر معنی‌داری بر کاهش میزان ریزجانداران (میکروارگانیسم‌های)سالمونلا، اشرشیاکولی و کلی‌فرم­های موجود در رودۀ کور جوجه‌های گوشتی داشت. در این مطالعه مشخص شد گروه‌های آزمایشی به‌کار گرفته تأثیر معنی­داری از لحاظ آماری بر فراسنجه‌­های عملکردی شامل افزایش وزن بدن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی نداشت. بنابر­این با توجه به نتایج به‌دست‌آمده گروه‌های آزمایشی حاوی تفاله، عصارۀ آبی و عصارۀ ‌متانولی انگور یاقوتی می‌توانند جایگزین مناسبی برای پاداکسندۀ تجاری BHT در نظر گرفته شود.
    کلید واژگان
    انگور‌
    ‌‌ایمنی
    پاداکسنده
    جوجۀ گوشتی
    عملکردی

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2017-11-22
    1396-09-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
    دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
    دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
    استادیار، گروه فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر

    شاپا
    2008-4773
    2423-7949
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2018.243113.653565
    https://ijas.ut.ac.ir/article_64883.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343683

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب