تأثیرات استفاده از سطوح گوناگون تفالۀ لیموترش خشک بر عملکرد و متابولیتهای خون مرغهای تخمگذار مسن با جیرههای بر پایۀ ذرت
(ندگان)پدیدآور
نوبخت, علینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش به منظور ارزیابی تأثیرات استفاده از سطوح گوناگون تفالۀ لیموترش خشک با جیرههای بر پایۀ ذرتـکنجالۀ سویا بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ، فراسنجههای بیوشیمیایی، و سطح سلولهای ایمنی خون مرغهای تخمگذار مسن انجام گرفت. در این آزمایش تعداد 144 قطعه مرغ تخمگذار سویةهای لاین (W36) از سن 65 تا 76هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار (هر تکرار دارای 12 قطعه مرغ) استفاده شدند. جیرههای آزمایشی عبارت بودند از: 1. تیمار شاهد، 2. جیرۀ حاوی 2 درصد تفالۀ لیمو، 3. جیرۀ حاوی 4 درصد تفالۀ لیمو؛ و 4. جیرۀ حاوی 6 درصد تفالۀ لیمو. استفاده از تفالۀ لیموی خشک در جیرههای غذایی مرغهای تخمگذار تأثیرات معنیداری بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و فراسنجههای خونی مرغها داشت (05/0>p). بالاترین درصد تولید تخممرغ، بیشترین مقادیر تولید تودهای و خوراک مصرفی، بهترین ضریب تبدیل غذایی، و کمترین هزینۀ خوراک بهازای هر کیلوگرم تخممرغ تولیدی با 4 درصد تفالۀ لیمو بهدست آمد. بیشترین وزن مخصوص تخممرغ و بالاترین شاخص رنگ زرده با استفاده از 6 درصد تفالۀ لیمو مشاهده شد. تفالۀ لیمو باعث افزایش سطح آلبومین خون شد. تفالۀ لیمو تأثیرات معنیداری بر سطح سلولهای ایمنی خون مرغها نداشت. بهطورکلی در مرغهای تخمگذار با جیرههای بر پایة ذرت استفاده از 4 درصد تفالۀ لیموی خشک باعث بهبود عملکرد، افزایش شاخص رنگ زرده، کاهش هزینۀ خوراک بهازای هر کیلوگرم تخممرغ تولیدی میشود و سطح آلبومین خون را افزایش میدهد.
کلید واژگان
تفالۀ لیموی خشکصفات تخممرغ
عملکرد
متابولیتهای خون
مرغ تخمگذار
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2013-12-221392-10-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغهشاپا
2008-47732423-7949




