نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorگرزین, زهراfa_IR
dc.contributor.authorمروج, حسینfa_IR
dc.contributor.authorنهضتی پاقلعه, غلامعلیfa_IR
dc.contributor.authorتیریزی, لیلاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:32:24Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:32:25Z
dc.date.available1399-07-09T08:32:24Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:32:25Z
dc.date.issued2017-05-22en_US
dc.date.issued1396-03-01fa_IR
dc.date.submitted2015-10-05en_US
dc.date.submitted1394-07-13fa_IR
dc.identifier.citationگرزین, زهرا, مروج, حسین, نهضتی پاقلعه, غلامعلی, تیریزی, لیلا. (1396). تأثیر عصارۀ آبی اندام‌های هوایی گیاه سرخارگل بر فراسنجه‌های ایمنی زنبور‌عسل (Apis mellifera). علوم دامی ایران, 48(1), 101-107. doi: 10.22059/ijas.2017.133536.653366fa_IR
dc.identifier.issn2008-4773
dc.identifier.issn2423-7949
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2017.133536.653366
dc.identifier.urihttps://ijas.ut.ac.ir/article_62338.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343449
dc.description.abstractاین پژوهش به‌منظور بررسی عصارۀ اندام‌های هوایی گیاه سرخارگل در تغذیۀ زنبور­عسل و تأثیر آن بر سامانة ایمنی از جمله سنجش شمار هموسیت­ها و آنزیم فنل اکسیداز بر پایۀ آزمایش صحرایی در بهار و تابستان 1393 به مدت چهار ماه انجام شد. شمار 28 کلنی همسان‌سازی شده به‌طور تصادفی به چهار تیمار و هفت تکرار تقسیم شدند، تیمار­ها عبارت بودند از: 1- شربت شکر خالص بدون عصاره، 2- شربت شکر غنی‌شده با 10 سی‌سی عصاره، 3- شربت شکر غنی‌شده با 20 سی‌سی عصاره، 4- شربت شکر غنی‌شده با 30 سی‌سی عصاره. نتایج نشان داد آنزیم فنل اکسیداز در ایمنی کوتاه‌مدت و بلندمدت در زنبور­هایی که شربت حاوی 30 سی‌سی عصاره را دریافت کردند بیشتر و در زنبور­هایی که شربت شکر خالص دریافت کردند کمتر بود (05/0>p). در ایمنی کوتاه‌مدت، شمار هموسیت­ها در زنبور­هایی که از شربت حاوی 20 سی‌سی عصاره استفاده کردند نسبت به دیگر گروه­ها بیشتر و در زنبور­هایی که از شربت شکر خالص استفاده کردند کمتر بود (05/0>p). در ایمنی بلندمدت نیز شمار هموسیت­ها در زنبور­هایی که شربت شکر با 30 سی‌سی عصاره را دریافت کردند بیشتر و آن­هایی که شریت شکر خالص دریافت کردند کمتر بود (05/0>p). بر پایۀ نتایج به‌دست‌آمده استفاده از این عصاره سمانة ایمنی زنبور­عسل را بهبود می­بخشد.fa_IR
dc.format.extent527
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم دامی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of animal Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijas.2017.133536.653366
dc.subjectزنبور‌عسلfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.subjectسرخارگلfa_IR
dc.subjectسامانة ایمنیfa_IR
dc.titleتأثیر عصارۀ آبی اندام‌های هوایی گیاه سرخارگل بر فراسنجه‌های ایمنی زنبور‌عسل (Apis mellifera)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرجfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرجfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرجfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرجfa_IR
dc.citation.volume48
dc.citation.issue1
dc.citation.spage101
dc.citation.epage107


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد