| dc.contributor.author | گرزین, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | مروج, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | نهضتی پاقلعه, غلامعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | تیریزی, لیلا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:32:24Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:32:25Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:32:24Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:32:25Z | |
| dc.date.issued | 2017-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-10-05 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-07-13 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | گرزین, زهرا, مروج, حسین, نهضتی پاقلعه, غلامعلی, تیریزی, لیلا. (1396). تأثیر عصارۀ آبی اندامهای هوایی گیاه سرخارگل بر فراسنجههای ایمنی زنبورعسل (Apis mellifera). علوم دامی ایران, 48(1), 101-107. doi: 10.22059/ijas.2017.133536.653366 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4773 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7949 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2017.133536.653366 | |
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_62338.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343449 | |
| dc.description.abstract | این پژوهش بهمنظور بررسی عصارۀ اندامهای هوایی گیاه سرخارگل در تغذیۀ زنبورعسل و تأثیر آن بر سامانة ایمنی از جمله سنجش شمار هموسیتها و آنزیم فنل اکسیداز بر پایۀ آزمایش صحرایی در بهار و تابستان 1393 به مدت چهار ماه انجام شد. شمار 28 کلنی همسانسازی شده بهطور تصادفی به چهار تیمار و هفت تکرار تقسیم شدند، تیمارها عبارت بودند از: 1- شربت شکر خالص بدون عصاره، 2- شربت شکر غنیشده با 10 سیسی عصاره، 3- شربت شکر غنیشده با 20 سیسی عصاره، 4- شربت شکر غنیشده با 30 سیسی عصاره. نتایج نشان داد آنزیم فنل اکسیداز در ایمنی کوتاهمدت و بلندمدت در زنبورهایی که شربت حاوی 30 سیسی عصاره را دریافت کردند بیشتر و در زنبورهایی که شربت شکر خالص دریافت کردند کمتر بود (05/0>p). در ایمنی کوتاهمدت، شمار هموسیتها در زنبورهایی که از شربت حاوی 20 سیسی عصاره استفاده کردند نسبت به دیگر گروهها بیشتر و در زنبورهایی که از شربت شکر خالص استفاده کردند کمتر بود (05/0>p). در ایمنی بلندمدت نیز شمار هموسیتها در زنبورهایی که شربت شکر با 30 سیسی عصاره را دریافت کردند بیشتر و آنهایی که شریت شکر خالص دریافت کردند کمتر بود (05/0>p). بر پایۀ نتایج بهدستآمده استفاده از این عصاره سمانة ایمنی زنبورعسل را بهبود میبخشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 527 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2017.133536.653366 | |
| dc.subject | زنبورعسل | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه | fa_IR |
| dc.subject | سرخارگل | fa_IR |
| dc.subject | سامانة ایمنی | fa_IR |
| dc.title | تأثیر عصارۀ آبی اندامهای هوایی گیاه سرخارگل بر فراسنجههای ایمنی زنبورعسل (Apis mellifera) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج | fa_IR |
| dc.citation.volume | 48 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 101 | |
| dc.citation.epage | 107 | |