| dc.contributor.author | امانلو, حمید | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی فیروزکوهی, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | امیرآبادی فراهانی, طاهره | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسلامیان فارسونی, نجمه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:32:21Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:32:21Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:32:21Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:32:21Z | |
| dc.date.issued | 2016-05-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-02-16 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-11-27 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | امانلو, حمید, حسینی فیروزکوهی, زهرا, امیرآبادی فراهانی, طاهره, اسلامیان فارسونی, نجمه. (1395). تأثیر سطوح مختلف پروتئین خام در دوره پابهماه کوتاهشده بر سلامت و تولید شیر گاوهای هلشتاین. علوم دامی ایران, 47(1), 123-133. doi: 10.22059/ijas.2017.61675 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4773 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7949 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2017.61675 | |
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_61675.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343434 | |
| dc.description.abstract | این پژوهش برای ارزیابی تأثیر سطح پروتئین خام (CP) بر مادة خشک مصرفی (DMI) پیش از زایش، توان تولیدی و سلامت گاوهای تازهزا انجام شد. بیست رأس گاو هلشتاین چند بار زایش بهطور تصادفی به دو تیمار اختصاص یافتند. تیمار 1 شامل: 13 درصد پروتئین خام (تیمار شاهد) و تیمار 2 شامل 16 درصد پروتئین خام بود. جیرهها ازلحاظ انرژی خالص شیردهی یکسان بودند و برای افزایش سطوح CP در جیرهها از منابع عبوری استفاده شد. خوراک مصرفی پیش از زایش برای تیمار آزمایشی بهطور معنیداری بالاتر از تیمار شاهد بود (05/0P<). تولید شیر خام، شیر تصحیحشده بر پایة 4 درصد چربی و ترکیبات شیر مانند مقدار چربی و لاکتوز در تیمار آزمایشی بالاتر از تیمار شاهد بود (05/0P<)، اما شمار یاختههای پیکری شیر در تیمار آزمایشی نسبت به شاهد گرایش به کاهش داشت (06/0=P). در دورة پس از زایش، نیتروژن اورهای خون بهطور معنیداری در تیمار آزمایشی افزایش یافت. غلظت بتا- هیدروکسی بوتیرات و درصد بروز کتوزیس تحت درمانگاهی بهطور معنیداری در تیمار آزمایشی نسبت به تیمار شاهد کاهش یافت (0001/0P<). غلظت فسفر سرم نیز در تیمار آزمایشی بهطور معنیداری کاهش یافت (05/0P<). درصد بروز کمی فسفات خون (هیپوفسفاتمی) و کمی منیزیم خون (هیپومنیزیمی) در تیمار آزمایشی در مقایسه با شاهد افزایش معنیداری داشت (05/0P<). تغییرات امتیاز وضعیت بدنی تفاوت معنیداری بین تیمارها نداشت. درمجموع، نتایج این پژوهش نشان داد که افزایش پروتئین خام با منابع عبوری در دورة پابهماه کوتاهشدة DMI پیش از زایش و تولید شیر پس از زایش را افزایش و درصد بروز کتوزیس را کاهش داد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 521 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2017.61675 | |
| dc.subject | پروتئین خام | fa_IR |
| dc.subject | دورة انتظار زایش کوتاهشده | fa_IR |
| dc.subject | سلامت گاو هلشتاین | fa_IR |
| dc.title | تأثیر سطوح مختلف پروتئین خام در دوره پابهماه کوتاهشده بر سلامت و تولید شیر گاوهای هلشتاین | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد، تغذیة دام، دانشگاه زنجان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشآموختة کارشناسی ارشد تغذیة دام، دانشگاه زنجان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری تغذیة دام، دانشگاه زنجان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری تغذیة دام، دانشگاه زنجان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 47 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 123 | |
| dc.citation.epage | 133 | |