| dc.contributor.author | صدیقی شیخ حسن, بهزاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | شیوازاد, محمود | fa_IR |
| dc.contributor.author | زاغری, مجتبی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T08:32:20Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T08:32:20Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T08:32:20Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T08:32:20Z | |
| dc.date.issued | 2016-05-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-06-14 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-03-24 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | صدیقی شیخ حسن, بهزاد, شیوازاد, محمود, زاغری, مجتبی. (1395). تأثیر سطوح مختلف انرژی بر عملکرد، اجزای لاشه و برخی فراسنجههای خونی در جوجههای گوشتی نر سویۀ آرین در شرایط القای آسیت. علوم دامی ایران, 47(1), 31-40. doi: 10.22059/ijas.2016.57997 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4773 | |
| dc.identifier.issn | 2423-7949 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2016.57997 | |
| dc.identifier.uri | https://ijas.ut.ac.ir/article_57997.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/343426 | |
| dc.description.abstract | <strong>در این آزمایش با استفاده از طرح بلوکهای کامل تصادفی تأثیر سه سطح انرژی در چهار تکرار شامل؛ 1-سطح انرژی جیره برابر راهنمای سویۀ آرین، 2-کاهش سطح انرژی جیره به میزان 100 کیلوکالری در دورۀ آغازین و 150 کیلوکالری در دورۀ رشد و پایانی نسبت به راهنمای سویۀ آرین، 3- کاهش سطح انرژی جیره به میزان 200 کیلوکالری در دورۀ آغازین و 300 کیلوکالری در دورۀ رشد و پایانی نسبت به راهنمای سویۀ</strong> <strong>آرین بر عملکرد و پیشگیری از عارضۀ آسیت 60 قطعه جوجۀ گوشتی نر در طول شش هفته بررسی شد. در طول آزمایش وزن بدن، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی، درصد تلفات و شاخص تولید تعیین شد. در 35 روزگی هماتوکریت و فراسنجههای خونی اندازهگیری شد. در پایان آزمایش ویژگیهای لاشه و نسبت بطن راست به کل بطن تعیین و مقایسه شد. کاهش سطح انرژی جیره افزایش وزن بدن و مصرف خوراک را افزایش داد (05/0></strong>P<strong>). هزینۀ خوراک به ازای هر کیلوگرم افزایش وزن با کاهش سطح انرژی جیره کاهش یافت (05/0></strong>P<strong>). کاهش انرژی جیره مقادیر هموگلوبین، و هماتوکریت را کاهش داد (05/0></strong>P<strong>) و سطح کورتیکواسترون افزایش یافت (05/0></strong>P<strong>). هورمون </strong>T3<strong> تحت تأثیر کاهش انرژی جیره قرار نگرفت ولی </strong>T4<strong> با کاهش سطح انرژی جیره افزایش یافت (05/0></strong>P<strong>) و همچنین نسبت </strong>T3<strong> به </strong>T4<strong> با کاهش سطح انرژی جیره کاهش یافت (05/0></strong>P<strong>). با توجه به نتایج کاهش سطح انرژی جیره بهصورت تیمار شمارۀ 2 (یادشده در بالا) از لحاظ عملکرد و شاخص</strong><strong></strong><strong>های مرتبط به آسیت بهتر از دو گروه دیگر بود.</strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 671 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم دامی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of animal Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijas.2016.57997 | |
| dc.subject | انرژی جیره | fa_IR |
| dc.subject | آسیت | fa_IR |
| dc.subject | جوجههای گوشتی | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد | fa_IR |
| dc.title | تأثیر سطوح مختلف انرژی بر عملکرد، اجزای لاشه و برخی فراسنجههای خونی در جوجههای گوشتی نر سویۀ آرین در شرایط القای آسیت | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری تغذیۀ طیور، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج | fa_IR |
| dc.citation.volume | 47 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 31 | |
| dc.citation.epage | 40 | |