• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Bio-Inorganic Hybrid Nanomaterials
    • Volume 3, Issue 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International Journal of Bio-Inorganic Hybrid Nanomaterials
    • Volume 3, Issue 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Nanoparticles of Cyclodextrins & Their Applications in Food Technology

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    597.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Research Paper
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Cyclodextrins (CDs) are a family of cyclic oligosaccharides which are composed of α (1,4) -linked glucopyranose subunits. Thebest-characterized forms are α, β and γ CD which are consisted of six, seven and eight D-glucose units, respectively. Cyclodextrins are produced from starch by enzymatic degradation. These macrocyclic carbohydrates with polar internal cavities can form complexes with and solubilize many normally water-insoluble compounds. Cyclodextrins are useful molecular chelating agents. They are used in food industry as food additives, for stabilization of flavors, for elimination of undesired tastes or other undesired compounds such as cholesterol and avoiding microbiological contaminations and browning reactions. Also, the molecular encapsulation of lipophilic food ingredients with cyclodextrin improves the stability of flavors, vitamins, colorants and unsaturated fats, etc., both in physical and chemical sense leading to extended product shelf-life.
    کلید واژگان
    Cyclodextrins
    Inclusion complex
    Nanoparticle applications
    encapsulation
    Food industry

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2014-04-01
    1393-01-12
    ناشر
    Islamic Azad University - Varamin Branch

    شاپا
    2251-8533
    2322-4142
    URI
    http://ijbihn.iauvaramin.ac.ir/article_636171.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/341314

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب