بررسی پروفایل اسیدهای چرب، خواص آنتی اکسیدانی و ترکیبات پلی فنلی برگ ازگیل ژاپنی
(ندگان)پدیدآور
گل محمدی, زهرهجلیلی, مریمرشیدی, لادننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش، برگ درخت ازگیل ژاپنی از گیلان به منظور تعیین پروفایل اسیدهای چرب، مقدار فنل کل، فلاونوئید کل، تانن کل، فعالیت آنتی اکسیدانی و نوع و مقدار ترکیبات پلی فنلی مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین اسیدهای چرب غیراشباع موجود در برگ ازگیل ژاپنی، به ترتیب، اسید لینولنیک (15/0 ±3/25 درصد)، اولئیک (01/0 ±0/18 درصد) و لینولئیک (15/0 ±7/9 درصد) بود .محتوای فنل کل و تانن کل عصاره برگ ازگیل ژاپنی، به ترتیب، مقدار 55/0 ±45/171، 22/0 ±41/3 میلیگرم گالیک اسید بر گرم ماده خشک، محتوای فلاوونوئید86/0 ±40/790 میلی گرم کوئرستین بر گرم ماده خشک و مقدار فعالیت آنتی اکسیدانی با استفاده از آزمون DPPH،10/1 ±11/92 بوده است. با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، مشاهده شد که کافئیک اسید بیشترین مقدار ترکیب پلی فنلی شناسایی شده در برگ ازگیل ژاپنی بوده است. برگ ازگیل ژاپنی منبع غنی از امگا 3 است. برگ ازگیل را میتوان به عنوان منبع غنی از آنتیاکسیدان مورد مصرف خوراکی (مانند دمنوش گیاهی) قرار داد.
کلید واژگان
ازگیل ژاپنیفلاونووئید کل
فنل کل
کافئیک اسید
لینولنیک اسید
استخراج مواد موثره گیاهان و کاربردهای آنها
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2020-01-211398-11-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دپارتمان علوم و صنایع غذایی، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانععضو هیئت علمی، پژوهشکاه استاندارد-پژوهشکده غذایی و کشاورزی، گروه پژوهشی مواد غذایی و کشاورزی، تهران، ایران
عضو هیئت علمی، پژوهشکاه استاندارد-پژوهشکده غذایی و کشاورزی، گروه پژوهشی مواد غذایی و کشاورزی، تهران، ایران
شاپا
2008-48032423-7841




