• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 47, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 47, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    استفاده از پوست سبز گردو به عنوان رنگدانه جدید در سلول‌های خورشیدی حساس به رنگدانه، مبتنی بر نانوذارت TiO2

    (ندگان)پدیدآور
    حسین پناهی, کامبیزعباسپور فرد, محمد حسینفیضی, جوادگلزاریان, محمود رضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    959.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این تحقیق برای اولین بار رنگدانه پوست سبز گردو به عنوان حساس کننده طبیعی در سلول­های خورشیدی حساس به رنگدانه مبتنی بر نانوذرات TiO2 استفاده شد. رنگدانه‌ها با استفاده از دستگاه فراصوت استخراج و به روش صابونی سازی داغ پالایش شدند. از طیف سنجی­جذبی UV-Vis برای بررسی ویژگی­های جذبی رنگدانه و همچنین از طیف­سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FTIR) برای شناسایی گروه­های عاملی در رنگدانه استفاده شد. منحنی I-V و بازده تبدیل فوتون به جریان (IPCE)، برای بررسی ویژگی‌های فتوولتائیکی رنگدانه تحلیل شد. نتایج نشان داد که سلول ساخته شده تحت شرایط استاندارد دارای چگالی جریان 939/0 mA/cm2، ولتاژ مدار باز  792/0 V، ضریب پرشدگی 71/0 و بازده کلی  528/0% می‌باشد، که در مقایسه با کارهای مشابه مقادیر قابل توجه و خوبی را نشان می­دهد.این بهبود بازده نتیجه استخراج و پالایش صحیح رنگدانه و همچنین ناشی از ساختار رنگدانه پوست سبز گردو است که انتقال بار به نانوذارت نیمه­رسانا را میسر می­کند.
    کلید واژگان
    فتوولتائیک
    رنگدانه طبیعی
    بازده
    نانوذارت تیتانیوم دی‌اکسید
    DSSC
    انزژیهای تجدیدپذیر

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2017-01-20
    1395-11-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    گروه مهندسی بیوسیستم- دانشکده کشاورزی- دانشگاه فردوسی مشهد.
    گروه مهندسی بیوسیستم- دانشکده کشاورزی- دانشگاه فردوسی مشهد
    گروه شیمی مواد غذایی- پژوهشکده صنایع غذایی
    گروه مهندسی بیوسیستم- دانشکده کشاورزی- دانشگاه فردوسی مشهد

    شاپا
    2008-4803
    2423-7841
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2017.60271
    https://ijbse.ut.ac.ir/article_60271.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/339352

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب