نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپیشگرکومله, سیدحسنfa_IR
dc.contributor.authorاکرم, اسدالهfa_IR
dc.contributor.authorکیهانی, علیرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:19:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:19:41Z
dc.date.available1399-07-09T08:19:41Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:19:41Z
dc.date.issued2017-01-20en_US
dc.date.issued1395-11-01fa_IR
dc.date.submitted2016-05-30en_US
dc.date.submitted1395-03-10fa_IR
dc.identifier.citationپیشگرکومله, سیدحسن, اکرم, اسداله, کیهانی, علیرضا. (1395). ارزیابی چرخه زندگی محصول رب گوجه‌فرنگی (مطالعه موردی: استان البرز). مهندسی بیوسیستم ایران, 47(4), 688-677. doi: 10.22059/ijbse.2017.60262fa_IR
dc.identifier.issn2008-4803
dc.identifier.issn2423-7841
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2017.60262
dc.identifier.urihttps://ijbse.ut.ac.ir/article_60262.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/339346
dc.description.abstractکشاورزی، صنایع غذایی و محیط زیست، بدلیل اثرپذیری از یکدیگر نمی‌توانند به صورت مجزا مورد بررسی قرار گیرند. تحقیق حاضر با رویکردی تلفیقی و با استفاده از ارزیابی چرخه‌زندگی به بررسی و ارزیابی فرایند تولید محصول رب گوجه‌فرنگی می‌پردازد.  سه مرحله‌ی تولید گوجه‌فرنگی در مزرعه، حمل محصول از مزرعه به کارخانه و تولید رب در کارخانه مورد بررسی قرار گرفت و مرز سامانه شامل تمامی فعالیت‌های مربوط به تولید، حمل و نقل و مصرف نهاده‌های مختلف مورد استفاده در تولید رب‌گوجه‌فرنگی بوده است (از ماده خام اولیه تا تولید رب درب کارخانه). داده‌های مورد نیاز از یکی از کارخانه‌های تولید رب در استان البرز و مزارع دو استان البرز و آذربایجان‌شرقی جمع‌آوری شد. از شاخص اثرکربن به منظور کمی کردن اثر گازهای گلخانه‌ای استفاده شد. دو واحد عملیاتی کیلوگرم کربن دی‌اکسید معادل به ازای کیلوگرم گوجه‌فرنگی و رب‌گوجه‌فرنگی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد به منظور تولید یک کیلوگرم رب گوجه‌فرنگی در حدود 02/3 کیلوگرم کربن‌دی‌اکسید تولید می‌شود و بیشترین سهم متعلق به بخش کشاورزی (28%) می‌باشد. میانگین اثرکربن در فرایند کشت گوجه‌فرنگی برابر با 22/0 کیلوگرم کربن دی‌اکسید معادل به ازای یک کیلوگرم گوجه‌فرنگی گزارش شد. نهاده‌ی الکتریسیته (آبیاری) و پس از آن کودشیمیایی بیشترین سهم را در آلایندگی کشت مزرعه‌ای به خود اختصاص دادند. مقایسه‌ی دو استان و دو سیستم آبیاری (مدرن و سنتی) در کشت گوجه‌فرنگی حکایت از تولید با اثرکربن کمتر در سامانه‌ی آبیاری قطره‌ای و در استان البرز داشت. آبیاری و نهاده کود شیمیایی به عنوان نقاط بحرانی در شاخص اثر کربن معرفی شدند. یکپارچه‌سازی مزارع به منظور مدیریت بهتر نهاده و استفاده از آبیاری قطره‌ای از نتایج تحقیق حاضر می‌باشد که منجر به کاهش اثر کربن می‌شود.fa_IR
dc.format.extent945
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمهندسی بیوسیستم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Biosystems Engineeringen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2017.60262
dc.subjectاثر کربنfa_IR
dc.subjectارزیابی چرخه‌ی زندگیfa_IR
dc.subjectرب گوجه‌فرنگیfa_IR
dc.subjectالبرزfa_IR
dc.subjectآذربایجان شرقیfa_IR
dc.subjectمکانیزاسیونfa_IR
dc.titleارزیابی چرخه زندگی محصول رب گوجه‌فرنگی (مطالعه موردی: استان البرز)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمیfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمیfa_IR
dc.citation.volume47
dc.citation.issue4
dc.citation.spage688
dc.citation.epage677


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد