• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 48, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 48, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بهینه سازی شرایط محیطی تولید بیوپلیمر کفیران توسط Lactobacillus kefiranofaciens با استفاده از روش سطح پاسخ

    (ندگان)پدیدآور
    زنگنه, سحرخدائیان, فرامرزرضوی, سید هادینقوی, محمدرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    922.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ت تولید بیو­پلیمر توسط انواع میکروارگانیسم­ها بمنظور کاربردهای مهم صنعتی در سال­های اخیر مورد توجه بوده است. باکتری Lactobacillus kefiranofaciens تولید کننده­ی اگزو پلی ساکارید موجود در دانک­های کفیر با نام کفیران می‌باشد. هدف از این مطالعه بهینه­یابی شرایط محیطی تولید پلی ساکارید کفیران در یک محیط سنتزی بر پایه­ی آب پنیر با استفاده از روش سطح پاسخ است. در این راستا اعمال ترکیبات مختلف pH (3/6-7/4) ، دما (37 -23 درجه­ی سلسیوس) و سرعت همزدن (170-70 دور در دقیقه) بر روی تولید کفیران مورد مطالعه قرار گرفت. طبق آزمون­های صورت گرفته شرایط بهینه­ی تولید کفیران pH برابر با 7/5، دمای 31 درجه­ی سلسیوس و سرعت همزدن 127 دور در دقیقه تعیین گردید که منجر به تولید 14/1 گرم در لیتر کفیران پس از 5 روز گرمخانه گذاری شد. همچنین وزن مولکولی کفیران تولید شده در کشت خالص این باکتری بوسیله کروماتوگرافی فیلتراسیونی ژلی میزان 106× 1/1 دالتون اندازه­گیری شد.
    کلید واژگان
    اگزوپلی‌ساکارید
    کفیران
    لاکتوباسیلوس کفیرانوفاسینس
    روش سطح پاسخ
    کاربرد میکروارگانیزمها در فراورده های تخمیری و غیرتخمیری

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2017-09-23
    1396-07-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
    دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
    استاد،گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
    استاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج

    شاپا
    2008-4803
    2423-7841
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2017.122242.664598
    https://ijbse.ut.ac.ir/article_63575.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/339205

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب