نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorچراغی دهدزی, سیماfa_IR
dc.contributor.authorهمدمی, ناصرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:18:57Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:18:57Z
dc.date.available1399-07-09T08:18:57Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:18:57Z
dc.date.issued2012-02-20en_US
dc.date.issued1390-12-01fa_IR
dc.identifier.citationچراغی دهدزی, سیما, همدمی, ناصر. (1390). بررسی تغییرات رنگ و بافت خرمای ( رقم کبکاب) بسته بندی شده تحت فشار اتمسفری یا خلأ طی انبارداری در دماهای مختلف. مهندسی بیوسیستم ایران, 42(2), 225-231.fa_IR
dc.identifier.issn2008-4803
dc.identifier.issn2423-7841
dc.identifier.urihttps://ijbse.ut.ac.ir/article_24391.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/339116
dc.description.abstractخرما معمولاً در معرض دو نوع فساد میکروبی و فیزیولوژیکی قرار می‌گیرد و حساسیت آن نسبت به دو نوع فساد با شرایط نامناسب نگهداری افزایش می‌یابد. نامناسب بودن شرایط نگهداری و نوع بسته‌بندی و در نتیجه تغییر خواص فیزیکوشیمیایی آن در طی زمان انبارمانی، از مهمترین مشکلات صنعت خرما است. در این تحقیق خرما (رقم کبکاب)، پس از برداشت نمونه جهت انجام آزمایش‌های اولیه، در بسته‌های پلاستیکی از جنس پلی آمید/ پلی اتیلن با ضخامت 100 میکرون، به صورت تحت خلأ و با فشار اتمسفری بسته بندی شده و در دماهای 20- ، 4 ، 25 و 40 درجه سلسیوس قرار داده شد. در طول دوره نگهداری شش ماهه، کیفیت خرماها از لحاظ رنگ و بافت بررسی گردید. بر اساس نتایج حاصله، اثر دما ، زمان نگهداری و نوع بسته بندی بر شاخص‌های رنگی ( L*, a* ,b* ) و خاصیت صمغی بودن و قابلیت جوندگی خرما، در سطح احتمال یک درصد معنی‌دار می‌باشد. اثرات متقابل دما، زمان نگهداری و نوع بسته بندی نیز بر ویژگی‌های مورد بررسی خرما معنی دار بوده است. بیشترین میزان شاخص‌های L* و a* به ترتیب مربوط به خرمای نگهداری شده در دمای 4 و 20- درجه سلسیوس می باشد و کمترین مقدار آنها در دمای 40 درجه سلسیوس مشاهده شده است. میزان این دو شاخص رنگی در خرماهای بسته‌بندی شده تحت فشار اتمسفری نسبت به خلأ بیشتر بوده است. کمترین میزان شاخص b*، مربوط به خرمای نگهداری شده در دمای 40 درجه سلسیوس می باشد و بیشترین میزان این شاخص در خرمای بسته‌بندی شده تحت فشار اتمسفری و در آغاز دوره نگهداری (زمان صفر) مشاهده شده است. بیشترین میزان خاصیت صمغی بودن و قابلیت جوندگی مربوط به خرماهای نگهداری شده در دمای40 درجه سلسیوس و در ماه ششم نگهداری می باشد. میزان این دو ویژگی بافتی در دماهای 20- ، 4 و 25 درجه سلسیوس با شیب ملایمی رو به افزایش و در دمای 40 درجه سلسیوس شیب تندتر بود.fa_IR
dc.format.extent215
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofمهندسی بیوسیستم ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Biosystems Engineeringen_US
dc.subjectخرماfa_IR
dc.subjectشاخص های رنگfa_IR
dc.subjectصمغی بودنfa_IR
dc.subjectقابلیت جوندگیfa_IR
dc.subjectنگهداریfa_IR
dc.titleبررسی تغییرات رنگ و بافت خرمای ( رقم کبکاب) بسته بندی شده تحت فشار اتمسفری یا خلأ طی انبارداری در دماهای مختلفfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشترfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، دانشگاه صنعتی اصفهانfa_IR
dc.citation.volume42
dc.citation.issue2
dc.citation.spage225
dc.citation.epage231


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد