مدلسازی ضریب پخش رطوبت ورقههای نازک لیمو شیرین
(ندگان)پدیدآور
خوانچه گردان, محمدرضارفیعی, شاهینکاشانی نژاد, مهدیجعفری, سیدمهدینوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه، رفتار خشکشدن ورقههای نازک لیمو شیرین رقم جهرم در خشککن لایهنازک آزمایشگاهی بر اساس مدل ریاضی پیج مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشها در پنج سطح دمایی 40، 50، 60، 70 و 80 درجه سلسیوس و در دو ضخامت 3 و 6 میلیمتر و سرعت هوای 5/0 متر بر ثانیه با سه تکرار انجام گرفت. رفتار خشکشدن لایه نازک لیمو شیرین بر اساس دادههای آزمایشگاهی برازش شد و ثابتها و ضرایب مدل پیج استخراج شد. دقت مدل بر اساس سه شاخص آماری ضریب تعیین (R2)، مربع کای (?2) و ریشه متوسط مربع خطای دادهها (RMSE) ارائه شد. متوسط شاخص آماری R2، ?2 و RMSE به ترتیب برابر 9981/0، 000059/0 و 00717/0 برای سرعت 5/0 متر بر ثانیه در ضخامت 3 میلیمتر و 9978/0، 000072/0، 00822/0، برای سرعت 5/0 متر بر ثانیه در ضخامت 6 میلیمتر برآورد شد. برای توضیح انتقال رطوبت از لایههای نازک لیمو شیرین، مدل فیک مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد مقدار ضریب پخش موثر در نمونههای خشک شده در دماهای بین 40 تا 80 درجه سلسیوس و در سرعت 5/0 متر بر ثانیه و ضخامت 3 میلیمتر، از 9-10× 04/8 تا 8-10×97/2 متر بر ثانیه و در ضخامت 6 میلیمتر، از8-10×31/1 تا 8-10×63/7 متر مربع بر ثانیه تغییر میکند. با استفاده از رابطه آرهنیوس انرژی لازم برای فعالسازی و ثابت ضریب پخش در ضخامت 3 میلیمتر به ترتیب برابر 53/28 کیلو ژول بر مول و4-10×01/5 متر مربع بر ثانیه و در ضخامت 6 میلیمتر به ترتیب برابر46/39 کیلو ژول بر مول و4-10×37/9 متر مربع بر ثانیه به دست آمد.
کلید واژگان
رابطه آرهنیوسضریب پخش
مدل فیک
ورقه لایه نازک
ورقه لیمو شیرین
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2012-02-201390-12-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاندانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی
دانشیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شاپا
2008-48032423-7841




