اثر تغییرات رطوبت بر خواص فیزیکی و افت فشار در بستر انجیر سبز استهبان
(ندگان)پدیدآور
امانلو, یاسمنزمردیان, علینوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
انجیر سبز استهبان یکی از مهمترین اقلام صادراتی غیرنفتی ایران میباشد که مصرف آن به صورت خشک متداول است. خشک کردن، درجهبندی و انبارداری از مهمترین مراحل پس از برداشت انجیر است که برای انجام مراحل فوق آگاهی از خواص فیزیکی این محصول ضروری است. اثر رطوبت بر روی ابعاد، کرویت، میانگین هندسی اقطار و جرمحجمی دانهای در این تحقیق مورد بررسی قرارگرفته است. همچنین جرم حجمیتودهای و تخلخل در چهار چیدمان مختلف ارزیابیشد. افت فشار در بستر انجیر در 11 نرخ عبور جریان هوا مورد مطالعه قرارگرفت. کلیه اندازهگیریهای ذکر شده در سه سطح رطوبتی  74/5، 40/20 و 08/34 درصد بر پایه خشک، انجام شد. نتایج نشان دادند که کلیه پارامترهای ذکر شده به استثنای تخلخل و جرمحجمی دانهای با افزایش رطوبت افزایش یافتهاند در حالی که دو خاصیت ذکر شده در رطوبتهای بالاتر مقادیر کمتری را نشان میدهند . همچنین مشاهده شده است که در یک نرخ عبور جریان هوای داده شده، افزایش رطوبت موجب افزایش افت فشار در توده انجیر میگردد. برای پیش بینی افت فشار در بین مدلهای ریاضی ارزیابی شده، مدل ارگان به عنوان بهترین مدل (با بیشترین  و کمترین   و  ) برای تبیین رابطه نرخ عبور جریان هوا و افت فشار در بستر انجیر انتخاب گردید.
کلید واژگان
افت فشارانجیر سبز استهبان
خواص فیزیکی
مدل ریاضی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2011-02-201389-12-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
کارشناسی ارشد، دانشگاه شیرازدانشیار، دانشگاه شیراز
شاپا
2008-48032423-7841




