• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 41, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 41, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین برخی خواص فیزیکی و مکانیکی میوه، هسته و مغز زردآلوی واریته قرمز شاهرود

    (ندگان)پدیدآور
    غائبی, سیدمهدیحسن بیگی بیدگلی, سیدرضاکیانمهر, محمدحسین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    445.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ایران بعد از ترکیه مقام دوم تولید زردآلو در جهان را داراست. به علت عدم رعایت اصول خشک کردن و بسته‌بندی و بی‌توجهی به نیازهای بازار جهانی امروزه کشورمان دارای مشکلاتی در امر صادرات این محصول می‌باشد. مشخصه‌های فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی مهمترین پارامترها در طراحی ماشینها و ادوات کشاورزی، سیستمهای اندازه‌بندی، انتقال، فرآوری و بسته‌بندی می‌باشند؛ لذا در این تحقیق خواص فیزیکی و مکانیکی میوه، هسته و مغز زردآلوی واریته مشهور قرمز شاهرود تعیین می‌شود. نتایج نشان داد که مقدار متوسط طول، عرض، ضخامت، قطر متوسط هندسی، جرم، حجم، کرویت برای میوه به‌ترتیب 34/52، 44/38، 39/38 و 42/42 میلی‌متر، 21/44 گرم، 87/45 سانتی‌متر مکعب و 07/81 %؛ برای هسته به‌ ترتیب 36/33، 89/14، 88/8 و 35/16 میلی‌متر، 35/1 گرم، 37/1 سانتی‌متر مکعب و 01/49% و برای مغز زردآلو به ترتیب 31/17، 32/9، 75/5 و 72/9 میلی‌متر، 41/0 گرم، 44/0 سانتی‌متر مکعب و 20/56% می‌باشد. میانگین ضریب اصطکاک استاتیکی بر روی ورق فولادی معمولی، ورق فولادی گالوانیزه و تخته چندلا به‌ترتیب 417/0 برای میوه، 426/0 برای هسته و 523/0 برای مغز زردآلوی قرمز شاهرود تعیین گردید. مدول الاستیک میوه 04/2 مگاپاسکال و برای هسته 13/175 مگاپاسکال تعیین گردید. کمترین نیروی شکست، تغییر شکل و انرژی مورد نیاز در واحد حجم هسته در راستای ضخامت و در محدوده رطوبت 3/0 تا 4/0(بر مبنای خشک) به دست آمد. داده‌های به دست آمده از این تحقیق می‌تواند در طراحی و بهینه‌سازی تجهیزات برداشت، فرآوری و حمل و ‌نقل، جداسازی و بسته‌بندی مورد استفاده مهندسان قرار گیرد.
    کلید واژگان
    خواص فیزیکی
    خواص مکانیکی
    زردآلو
    قرمز شاهرود.
    مغز
    میوه
    هسته

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2011-02-20
    1389-12-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران
    دانشیار، دانشگاه تهران
    دانشیار،‌دانشگاه تهران

    شاپا
    2008-4803
    2423-7841
    URI
    https://ijbse.ut.ac.ir/article_22236.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/339076

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب