تعیین برخی خواص فیزیکی و مکانیکی میوه، هسته و مغز زردآلوی واریته قرمز شاهرود
(ندگان)پدیدآور
غائبی, سیدمهدیحسن بیگی بیدگلی, سیدرضاکیانمهر, محمدحسیننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
ایران بعد از ترکیه مقام دوم تولید زردآلو در جهان را داراست. به علت عدم رعایت اصول خشک کردن و بستهبندی و بیتوجهی به نیازهای بازار جهانی امروزه کشورمان دارای مشکلاتی در امر صادرات این محصول میباشد. مشخصههای فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی مهمترین پارامترها در طراحی ماشینها و ادوات کشاورزی، سیستمهای اندازهبندی، انتقال، فرآوری و بستهبندی میباشند؛ لذا در این تحقیق خواص فیزیکی و مکانیکی میوه، هسته و مغز زردآلوی واریته مشهور قرمز شاهرود تعیین میشود. نتایج نشان داد که مقدار متوسط طول، عرض، ضخامت، قطر متوسط هندسی، جرم، حجم، کرویت برای میوه بهترتیب 34/52، 44/38، 39/38 و 42/42 میلیمتر، 21/44 گرم، 87/45 سانتیمتر مکعب و 07/81 %؛ برای هسته به ترتیب 36/33، 89/14، 88/8 و 35/16 میلیمتر، 35/1 گرم، 37/1 سانتیمتر مکعب و 01/49% و برای مغز زردآلو به ترتیب 31/17، 32/9، 75/5 و 72/9 میلیمتر، 41/0 گرم، 44/0 سانتیمتر مکعب و 20/56% میباشد. میانگین ضریب اصطکاک استاتیکی بر روی ورق فولادی معمولی، ورق فولادی گالوانیزه و تخته چندلا بهترتیب 417/0 برای میوه، 426/0 برای هسته و 523/0 برای مغز زردآلوی قرمز شاهرود تعیین گردید. مدول الاستیک میوه 04/2 مگاپاسکال و برای هسته 13/175 مگاپاسکال تعیین گردید. کمترین نیروی شکست، تغییر شکل و انرژی مورد نیاز در واحد حجم هسته در راستای ضخامت و در محدوده رطوبت 3/0 تا 4/0(بر مبنای خشک) به دست آمد. دادههای به دست آمده از این تحقیق میتواند در طراحی و بهینهسازی تجهیزات برداشت، فرآوری و حمل و نقل، جداسازی و بستهبندی مورد استفاده مهندسان قرار گیرد.
کلید واژگان
خواص فیزیکیخواص مکانیکی
زردآلو
قرمز شاهرود.
مغز
میوه
هسته
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2011-02-201389-12-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
کارشناسی ارشد، دانشگاه تهراندانشیار، دانشگاه تهران
دانشیار،دانشگاه تهران
شاپا
2008-48032423-7841




