تأثیر میزان رطوبت شلتوک، دور کوبنده و نرخ تغذیه بر ضایعات کیفی شلتوک در خرمنکوب جریان محوری
(ندگان)پدیدآور
خدابخشیپور, محسنعلیزاده, محمدرضابلوکی, محمدصادققاسمی, علینوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق به منظور ارزیابی عملکرد خرمنکوب جریان محوری متداول در استان گیلان انجام شد. در این تحقیق، اثر متغیرهای مستقل شامل دور کوبنده، رطوبت شلتوک و نرخ تغذیه بر صدمات مکانیکی وارد بر دانه در قالب کرتهای دو بار خرد شده و بر پایه طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. اثرات دور کوبنده و محتوای رطوبت شلتوک بر ضایعات کیفی بسیار معنیدار بود. با افزایش دور کوبنده از 550 به 850 دور در دقیقه میانگین درصد دانههای ترک خورده در سطح رطوبتی20% و نرخ تغذیه 20 کیلوگرم در دقیقه بین 13/6 تا 56/8% تغییر خواهد کرد. این تغییرات برای محتوای رطوبت شلتوک 16% و نرخ تغذیه 12 کیلوگرم در دقیقه بین80/8 تا 07/18% است. با افزایش دور کوبنده در دو سطح رطوبت و نرخ تغذیه، درصد شلتوک شکسته و پوست کنده به ترتیب از 71/0 به 17/1% و از82/0 به 45/1% افزایش یافت.
کلید واژگان
برنججریان محوری
خرمنکوبی
شکتوک شکسته و پوست کنده
ضایعات ترک شلتوک
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2011-10-231390-08-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
کارشناسی ارشد، دانشگاه رامین اهوازکارشناس ارشد، دانشگاه رامین اهواز
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور
کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران
شاپا
2008-48032423-7841




