تاثیر گرمادهی با مایکروویو بر مرگ و میر آفت سرخرطومی درخت خرما جهت مبارزه غیر شیمیایی
(ندگان)پدیدآور
ملازهی, سعیدصدرنیا, حسننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
سوسک سرخرطومی خرما (Rhynchophorus ferrugineus) مهمترین آفت نخلها می باشدکه سالانه درختان زیادی را از بین میبرد. به منظور تعیین سن مناسب برای مبازره با آفت و بررسی اثر ضخامت تنه درخت بر مرگ و میر آفت دو سری آزمایش انجام گرفت. سری اول آزمایشها شامل متغیرهای مستقل سن آفت در چهار سطح (سن 1، سن 2، سن 3 و سن 4) و زمان تیمار حرارتی در چهار سطح (10، 15، 20 و 30 ثانیه) و متغیر وابسته درصد مرگ و میر آفت است. سری دوم آزمایشها شامل متغیرهای مستقل زمان تیمار حرارتی در سه سطح (30، 60 و 100 ثانیه) و ضخامت چوب در سه سطح (5، 10 و 12 سانتی متر) متغیر وابسته درصد مرگ و میر آفت است. نتایج نشان داد که بیشترین تلفات مربوط به سن 3 با 100% مرگ و میر در زمانهای 15، 20 و 30 ثانیه و کمترین تلفات مربوط به سنین 1 و 4 در مدت زمان 10 ثانیه است. در بررسی اثر ضخامت تنه بر مرگ و میر آفت، سن 3 با توجه به خسارتزا بودن، در داخل قطعات مکعبی از چوب تنه درخت در معرض غیرمستقیم امواج قرار گرفت که نتایج نشان داد در مدت زمان 60 و 100 ثانیه در ضخامت 5 سانتیمتر میزان مرگ ومیر به ترتیب70 و100درصد، در ضخامت 10 سانتیمتر 33/13 و 33 73 درصد و در ضخامت 12سانتیمتر 66/6 و30 درصد منجر گردید.
کلید واژگان
تلفاتگرمادهی غیرمستقیم
گرمادهی مستقیم
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-04-201395-02-01
ناشر
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانسازمان پدید آورنده
آموزش پرورش- هنرستان کشاورزی -معاون فنیاستادیارگروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه فردوسی مشهد
شاپا
2008-48032423-7841




