• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 44, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 44, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثر پیش‌تیمار شیمیایی کاه برنج با آمونیاک، اوره، و سود بر تولید بیوگاز

    (ندگان)پدیدآور
    سعیدی, سودابههاشمی, سید جعفرکاظمی, سیدیحیی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    487.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    بقایای محصولات کشاورزی با وجود پتانسیل بالا در تولید بیوگاز، به‌دلیل ‌داشتن مواد لیگنوسلولزی، برای کاهش زمان تجزیۀ بیولوژیکی به پیش‌تیمار نیاز دارند. پیش‌تیمار شیمیایی سرعت تجزیه‌پذیری و راندمان بیوگاز را افزایش می‌دهد. در این پژوهش تأثیر اوره 4 درصد، آمونیاک 5 درصد، و سود 8 درصد بر تجزیه‌پذیری کاه برنج و تولید بیوگاز با کود گوسفندی در هاضم بی‌هوازی با سه نسبت کربن به نیتروژن 15، 20 و 29 و دمای °C 2±40 بررسی شد. این تحقیق به‌صورت آزمایشی فاکتوریل با دو متغیر (پیش‌تیمار شیمیایی و نسبت کربن به نیتروژن) در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین تولید بیوگاز و متان به‌ترتیب (ml/VS add)  594 (33/133 درصد بیشتر از شاهد) و 33/70 درصد در تیمار کود گوسفندی در ترکیب با کاه پیش‌تیمار‌شده با سود 8 درصد و در نسبت کربن به نیتروژن 29 به‌دست آمد. در مجموع نتایج پژوهش نشان‌دهندۀ عملکرد مثبت هضم ترکیبی کاه برنج با کود گوسفندی و همچنین پیش‌تیمار کاه با سود برای تولید بیوگاز است.
    کلید واژگان
    بیوگاز
    پیش‌تیمار
    تجزیۀ بیولوژیکی
    ضایعات کشاورزی
    کود گوسفندی
    نسبت کربن به نیتروژن
    صنایع غذایی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2013-04-21
    1392-02-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
    استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
    استادیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

    شاپا
    2008-4803
    2423-7841
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2013.36165
    https://ijbse.ut.ac.ir/article_36165.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/338913

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب