• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 44, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی بیوسیستم ایران
    • دوره 44, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین برخی خصوصیات فیزیکی میوه توت‌فرنگی (رقم سلوا)

    (ندگان)پدیدآور
    علی عسگریان نجف آبادی, سعیدقاسم زاده, حمیدرضاحاجی لو, جعفر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    520.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در تحقیق حاضر خصوصیات فیزیکی، تغذیه‌ای، و رنگی توت‌فرنگی (Fragaria x ananassa) رقم سلوا مطالعه شده است. مقادیر جرم، قطر، طول، قطر متوسط هندسی، و کرویت در محتوای رطوبتی 07/91 درصد (محتوای رطوبتی اولیه) به‌ترتیب برابر 885/11 گرم، 26/ 28 میلی‌متر، 70/29 میلی‌متر، 59/28 میلی‌متر و 971/0 به‌دست آمد. مقادیر حجم، دانسیتۀ حقیقی، دانسیتۀ ظاهری، تخلخل، سطح تصویر و سفتی میوه در محتوای رطوبتی مشابه به‌ترتیب برابر 33/12 سانتی‌متر مکعب، 880/1068 کیلوگرم بر متر مکعب، 330/474 کیلوگرم بر متر مکعب، 11/51 درصد، 61/8 سانتی‌متر مربع و 63/3 نیوتن تعیین شدند. مقادیر ضریب اصطکاک استاتیک میوۀ توت‌فرنگی روی سطوح فولاد، آهن گالوانیزه، تخته چند‌لا، و لاستیک به‌ترتیب برابر 415/0، 439/0، 473/0 و 575/0 اندازه‌گیری شد. تجزیۀ واریانس ضرایب اصطکاک استاتیک وجود اختلاف معنی‌دار بین سطوح از جنس‌های گوناگون را نشان داد و فقط ضریب اصطکاک روی سطوح فولاد و آهن گالوانیزه فاقد اختلاف معنی‌دار بود. میزان پارامتر‌های رنگی L*، a*، b* و شدت رنگ به‌ترتیب برابر 3/24، 4/30، 5/30 و 06/43 به‌دست آمد. مقادیر pH، مادۀ جامد محلول (TSS)، اسیدیته، ویتامین C، مادۀ خشک، و خاکستر توت‌فرنگی به‌ترتیب برابر 6/3، 7 درصد، 8/3 درصد، 13/64 (g100/(mg، 90/8 (g100/(mg و 787/0 (g100/(mg محاسبه شد.
    کلید واژگان
    اسیدیته
    توت‌فرنگی
    سفتی
    شدت رنگ
    ضریب اصطکاک ایستایی
    صنایع غذایی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2013-04-21
    1392-02-01
    ناشر
    پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
    استاد دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
    استادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

    شاپا
    2008-4803
    2423-7841
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/ijbse.2013.36158
    https://ijbse.ut.ac.ir/article_36158.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/338906

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب