نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorکریمی, مجتبیfa_IR
dc.contributor.authorهاشمی, جوادfa_IR
dc.contributor.authorاحمدی, علیfa_IR
dc.contributor.authorعباسی, علیرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T08:00:20Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T08:00:20Z
dc.date.available1399-07-09T08:00:20Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T08:00:20Z
dc.date.issued2013-12-22en_US
dc.date.issued1392-10-01fa_IR
dc.date.submitted2012-12-08en_US
dc.date.submitted1391-09-18fa_IR
dc.identifier.citationکریمی, مجتبی, هاشمی, جواد, احمدی, علی, عباسی, علیرضا. (1392). اثر تنش خشکی بر رشد و محتوای گلیکوزیدهای استویول در گیاه استویا (Stevia rebaudiana). علوم گیاهان زراعی ایران, 44(4), 693-702. doi: 10.22059/ijfcs.2013.50338fa_IR
dc.identifier.issn2008-4811
dc.identifier.issn2423-8082
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijfcs.2013.50338
dc.identifier.urihttps://ijfcs.ut.ac.ir/article_50338.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/333150
dc.description.abstractبه‌منظور بررسی اثر تغییرات رطوبتی خاک بر رشد و کیفیت گلیکوزیدهای استویول در استویا (<em>Stevia rebaudiana B.</em>)، آزمایشی گلخانه­ای در قالب طرح­ کاملاً تصادفی با چهار تیمار و سه تکرار در پژوهشکدۀ بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (منطقۀ مرکزی کشور- اصفهان) در سال 1391 اجرا شد. تیمارهای رطوبتی براساس تلفیقی از ظهور علائم ظاهری گیاه (عدم پژمردگی تا پژمردگی شدید) و رطوبت خاک اعمال شدند. به‌این‌ترتیب تیمارها براساس 1/19، 1/15، 9/11 و 1/9 درصد رطوبت وزنی خاک آبیاری شدند که با توجه به شرایط گلخانه، این سطوح تنش رطوبتی با دور آبیاری 3، 6، 9 و 12 روز ایجاد شد. نتایج نشان داد کاهش رطوبت خاک تا دور آبیاری 9 روز، تأثیری در ارتفاع بوته و وزن خشک برگ­ استویا نداشت، ولی دور آبیاری 12 روز، سبب کاهش معنا­دار رشد گیاه شد. بیشترین شاخص برداشت با دور آبیاری 6 روز به‌دست آمد (36/51 درصد). کاهش رطوبت خاک سبب افزایش معنا­دار محتوای استویوزاید و دالکوزاید A شد، ولی تأثیری بر انواع ربودیوزایدها (A، F و C) نداشت. محتوای کل گلیکوزیدهای استویول نیز با کاهش رطوبت خاک افزایش یافت و دور آبیاری سه روز، دارای کمترین مقدار گلیکوزید استویول بود. در همۀ تیمارها مقدار استویوزاید بیشتر از سایر گلیکوزیدهای استویول بود. حداکثر عملکرد قند استویولی با دور آبیاری 6 روز به‌دست آمد. نتایج کلی آزمایش نشان داد با کاهش رطوبت خاک (کمتر از 9/11 درصد وزن خاک) وزن خشک برگ استویا کاهش یافت، ولی محتوای گلیکوزیدهای استویول افزایش معنا­داری داشت. همچنین با دور آبیاری 6‌روزه بیشترین شاخص برداشت و عملکرد قند استویولی ایجاد شد. اگرچه با کاهش رطوبت خاک مقدار گلیکوزیدهای استویول افزایش یافت، به‌دلیل کاهش معنا­دار عملکرد برگ و عملکرد قند استویولی در فواصل آبیاری بیشتر از 6 روز (کاهش رطوبت خاک زیر 1/15 درصد وزنی)، به‌نظر می­رسد تشدید خشکی بیشتر از این حد سبب افت عملکرد استویا می­شود.fa_IR
dc.format.extent272
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم گیاهان زراعی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Field Crop Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijfcs.2013.50338
dc.subjectاستویاfa_IR
dc.subjectاستویوزایدfa_IR
dc.subjectرطوبت خاکfa_IR
dc.subjectگلیکوزیدهای استویولfa_IR
dc.titleاثر تنش خشکی بر رشد و محتوای گلیکوزیدهای استویول در گیاه استویا (Stevia rebaudiana)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، پژوهشکدۀ بیوتکنولوژی کشاورزی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.citation.volume44
dc.citation.issue4
dc.citation.spage693
dc.citation.epage702


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد