نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorطباطبایی, سید علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T07:59:57Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T07:59:57Z
dc.date.available1399-07-09T07:59:57Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T07:59:57Z
dc.date.issued2014-09-23en_US
dc.date.issued1393-07-01fa_IR
dc.date.submitted2013-06-29en_US
dc.date.submitted1392-04-08fa_IR
dc.identifier.citationطباطبایی, سید علی. (1393). روند جوانه‌زنی و پیشبینی ضرایب قابلیت حیات بذر سورگوم دانهای رقم کیمیا تحت شرایط مختلف انبارداری. علوم گیاهان زراعی ایران, 45(3), 377-387. doi: 10.22059/ijfcs.2014.53534fa_IR
dc.identifier.issn2008-4811
dc.identifier.issn2423-8082
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijfcs.2014.53534
dc.identifier.urihttps://ijfcs.ut.ac.ir/article_53534.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/333029
dc.description.abstractشرایط نامساعد انبارداری،به‌خصوص رطوبت نسبی زیاد محیط انبار و دمای زیاد، به‌شدت بر کیفیت بذر اثر می‌گذارد. به‌منظور کمّی‌سازی اثر دما و رطوبت بر زوال بذر و تعیین ضرایب حیات، این آزمایش در آزمایشگاه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد اجرا <span style="text-decoration: underline;">شد</span>. به این منظور، چهار تیمار دمایی (5، 15، 25 و 35 درجة سانتی‌گراد) و سه تیمار رطوبتی (6، 10 و 14 درصد) استفاده شدند. ضرایب قابلیت حیات با استفاده از معادلة الیس و روبرتس و از طریق تجزیة پروبیت مقایسه شدند. روند جوانه‌زنی بذر سورگوم در شرایط مختلف انبارداری نشان داد با افزایش دورة انبارداری، درصد جوانه‌زنی کاهش یافت و این کاهش در دماها و رطوبت‌های مختلف متفاوت بود. با افزایش رطوبت و دمای انبارداری، کاهش درصد جوانه‌زنی بیشتر بود، به‌طوری‌که در دمای 35 درجة سانتی‌گراد و رطوبت 14 درصد بعد از 90 روز انبارداری، جوانه‌زنی به 11 درصد رسید. کمترین سطح زوال در دمای 5 درجة سانتی‌گراد با محتوای رطوبت 6 درصد مشاهده شد که بعد از 200 روز انبارداری، جوانه‌زنی از 84 به 76 درصد کاهش یافت. نتایج نشان داد کهمقدار K<sub>E</sub>، C<sub>W</sub>، C<sub>H</sub> و C<sub>Q</sub> به‌ترتیب 49/9، 30019/6- ، 02725/0 و 00057/0-  بود. به‌طور کلی می‌توان گفت که با افزایش درجة حرارت و رطوبت بذر در طی انبارداری، درصد زنده‌مانی بذر کاهش می‌یابد. سرعت کاهش زنده‌مانی بذرها در دماها و رطوبت های بالاتر، بیشتر است.fa_IR
dc.format.extent723
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم گیاهان زراعی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Field Crop Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijfcs.2014.53534
dc.subjectانبارداریfa_IR
dc.subjectدرصد جوانه‌زنیfa_IR
dc.subjectسورگومfa_IR
dc.subjectضرایب حیات بذرfa_IR
dc.titleروند جوانه‌زنی و پیشبینی ضرایب قابلیت حیات بذر سورگوم دانهای رقم کیمیا تحت شرایط مختلف انبارداریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزدfa_IR
dc.citation.volume45
dc.citation.issue3
dc.citation.spage377
dc.citation.epage387


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد