| dc.contributor.author | طباطبایی, سید علی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T07:59:57Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T07:59:57Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T07:59:57Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T07:59:57Z | |
| dc.date.issued | 2014-09-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-07-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-06-29 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-04-08 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | طباطبایی, سید علی. (1393). روند جوانهزنی و پیشبینی ضرایب قابلیت حیات بذر سورگوم دانهای رقم کیمیا تحت شرایط مختلف انبارداری. علوم گیاهان زراعی ایران, 45(3), 377-387. doi: 10.22059/ijfcs.2014.53534 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-4811 | |
| dc.identifier.issn | 2423-8082 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijfcs.2014.53534 | |
| dc.identifier.uri | https://ijfcs.ut.ac.ir/article_53534.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/333029 | |
| dc.description.abstract | شرایط نامساعد انبارداری،بهخصوص رطوبت نسبی زیاد محیط انبار و دمای زیاد، بهشدت بر کیفیت بذر اثر میگذارد. بهمنظور کمّیسازی اثر دما و رطوبت بر زوال بذر و تعیین ضرایب حیات، این آزمایش در آزمایشگاه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد اجرا <span style="text-decoration: underline;">شد</span>. به این منظور، چهار تیمار دمایی (5، 15، 25 و 35 درجة سانتیگراد) و سه تیمار رطوبتی (6، 10 و 14 درصد) استفاده شدند. ضرایب قابلیت حیات با استفاده از معادلة الیس و روبرتس و از طریق تجزیة پروبیت مقایسه شدند. روند جوانهزنی بذر سورگوم در شرایط مختلف انبارداری نشان داد با افزایش دورة انبارداری، درصد جوانهزنی کاهش یافت و این کاهش در دماها و رطوبتهای مختلف متفاوت بود. با افزایش رطوبت و دمای انبارداری، کاهش درصد جوانهزنی بیشتر بود، بهطوریکه در دمای 35 درجة سانتیگراد و رطوبت 14 درصد بعد از 90 روز انبارداری، جوانهزنی به 11 درصد رسید. کمترین سطح زوال در دمای 5 درجة سانتیگراد با محتوای رطوبت 6 درصد مشاهده شد که بعد از 200 روز انبارداری، جوانهزنی از 84 به 76 درصد کاهش یافت. نتایج نشان داد کهمقدار K<sub>E</sub>، C<sub>W</sub>، C<sub>H</sub> و C<sub>Q</sub> بهترتیب 49/9، 30019/6- ، 02725/0 و 00057/0- بود. بهطور کلی میتوان گفت که با افزایش درجة حرارت و رطوبت بذر در طی انبارداری، درصد زندهمانی بذر کاهش مییابد. سرعت کاهش زندهمانی بذرها در دماها و رطوبت های بالاتر، بیشتر است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 723 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | علوم گیاهان زراعی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Field Crop Science | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijfcs.2014.53534 | |
| dc.subject | انبارداری | fa_IR |
| dc.subject | درصد جوانهزنی | fa_IR |
| dc.subject | سورگوم | fa_IR |
| dc.subject | ضرایب حیات بذر | fa_IR |
| dc.title | روند جوانهزنی و پیشبینی ضرایب قابلیت حیات بذر سورگوم دانهای رقم کیمیا تحت شرایط مختلف انبارداری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 45 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 377 | |
| dc.citation.epage | 387 | |