| dc.contributor.author | رمضانی, فاطمه | fa_IR | 
| dc.contributor.author | شایان فر, علی | fa_IR | 
| dc.contributor.author | توکل افشاری, رضا | fa_IR | 
| dc.contributor.author | رضایی, کرامت اله | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T07:58:52Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T07:58:52Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T07:58:52Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T07:58:52Z |  | 
| dc.date.issued | 2014-03-21 | en_US | 
| dc.date.issued | 1393-01-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2012-10-10 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1391-07-19 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | رمضانی, فاطمه, شایان فر, علی, توکل افشاری, رضا, رضایی, کرامت اله. (1393). تأثیر نانوذرات نقره، نیکل، روی و روی- مس بر جوانه زنی، استقرار و فعالیت آنزیمی بذر گیاه یونجه. علوم گیاهان زراعی ایران, 45(1), 107-118. doi: 10.22059/ijfcs.2014.51038 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2008-4811 |  | 
| dc.identifier.issn | 2423-8082 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/ijfcs.2014.51038 |  | 
| dc.identifier.uri | https://ijfcs.ut.ac.ir/article_51038.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/332681 |  | 
| dc.description.abstract | بهمنظور بررسی اثر نانوذرات نقره، روی، نیکل، روی- مس بر جوانهزنی، استقرار و فعالیت آنزیمی بذر گیاه یونجه تحقیقی در قالب آزمایش فاکتوریل بهصورت کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه بذر گروه زراعت و اصلاحنباتات پردیس کشاورزی و منابعطبیعی دانشگاه تهران انجام گرفت. هدف از این تحقیق تعیین تأثیر احتمالی نانوذرات مختلف بر گیاه یونجه و آستانۀ تحمل به نانوذرات مختلف است.در وضعیت آزمایشگاهی بیشترین کاهش در سرعتجوانهزنی و طول ساقهچه بهترتیب در تیمار 40 میلیگرم بر لیتر روی- مس و نقره مشاهده شد. در وضعیت اتاقک رشد نیز تنها شاخص سرعت سبزشدن در سطح یکدرصد معنادار شد و کمترین مقدار آن مربوط به تیمار 80 میلیگرم بر لیتر روی- مس گزارش شد. آنزیم کاتالاز در گیاه یونجۀ تیمارشده با نانوذره در سطح 5 درصد معنادار شد، اما هیچ تفاوت معناداری بین شاهد و تیمار نانوذره از نظر مقدار فعالیت آنزیمهای سوپراکسیددیسموتاز و آسکورباتپراکسیداز مشاهده نشد. در بین همۀ نانوذرات، بیشترین مقدار نانوذرۀ جذبشده در گیاهچه، نانوذرۀ نیکل بود که در تیمار 40 میلیگرم بر لیتر نیکل مشاهده شد. براساس نتایج، کاهشخسارت فلزات در وضعیت اتاقک رشد نسبت به کشت آزمایشگاهی مشاهده شد که ممکن است ناشی از بستر جوانهزنی بذرها باشد. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 333 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | علوم گیاهان زراعی ایران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Field Crop Science | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/ijfcs.2014.51038 |  | 
| dc.subject | استقرار گیاهچه | fa_IR | 
| dc.subject | جوانه زنی | fa_IR | 
| dc.subject | فعالیت آنزیمی | fa_IR | 
| dc.subject | نانوذرات | fa_IR | 
| dc.subject | یونجه | fa_IR | 
| dc.title | تأثیر نانوذرات نقره، نیکل، روی و روی- مس بر جوانه زنی، استقرار و فعالیت آنزیمی بذر گیاه یونجه | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد، رشتۀ علوم و تکنولوژی بذر پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | کارشناس ارشد، رشتۀ علوم و تکنولوژی بذر پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران. | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استاد، پردیس کشاورزی و منابعطبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران. | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استاد، پردیس کشاورزی و منابعطبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران. | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 45 |  | 
| dc.citation.issue | 1 |  | 
| dc.citation.spage | 107 |  | 
| dc.citation.epage | 118 |  | 
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-0073-8665 |  |