نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorرمضانی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorشایان فر, علیfa_IR
dc.contributor.authorتوکل افشاری, رضاfa_IR
dc.contributor.authorرضایی, کرامت الهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T07:58:52Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T07:58:52Z
dc.date.available1399-07-09T07:58:52Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T07:58:52Z
dc.date.issued2014-03-21en_US
dc.date.issued1393-01-01fa_IR
dc.date.submitted2012-10-10en_US
dc.date.submitted1391-07-19fa_IR
dc.identifier.citationرمضانی, فاطمه, شایان فر, علی, توکل افشاری, رضا, رضایی, کرامت اله. (1393). تأثیر نانوذرات نقره، نیکل، روی و روی- مس بر جوانه زنی، استقرار و فعالیت آنزیمی بذر گیاه یونجه. علوم گیاهان زراعی ایران, 45(1), 107-118. doi: 10.22059/ijfcs.2014.51038fa_IR
dc.identifier.issn2008-4811
dc.identifier.issn2423-8082
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/ijfcs.2014.51038
dc.identifier.urihttps://ijfcs.ut.ac.ir/article_51038.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/332681
dc.description.abstractبه‌منظور بررسی اثر نانوذرات نقره، روی، نیکل، روی- مس بر جوانه­زنی، استقرار و فعالیت آنزیمی بذر گیاه یونجه تحقیقی در قالب آزمایش فاکتوریل به‌صورت کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه بذر گروه زراعت و اصلاح­نباتات پردیس کشاورزی و منابع­طبیعی دانشگاه تهران انجام گرفت. هدف از این تحقیق تعیین تأثیر احتمالی نانوذرات مختلف بر گیاه یونجه و آستانۀ تحمل به نانوذرات مختلف است.در وضعیت آزمایشگاهی بیشترین کاهش در سرعت­جوانه­زنی و طول ساقه­چه به­ترتیب در تیمار 40 میلی­گرم بر لیتر روی-­ ­مس و نقره مشاهده شد. در وضعیت اتاقک رشد نیز تنها شاخص سرعت سبز­شدن در سطح یک­­درصد معنادار شد و کمترین مقدار آن مربوط به تیمار­ 80 میلی­گرم بر لیتر روی- مس گزارش شد. آنزیم کاتالاز در گیاه یونجۀ تیمارشده با نانوذره در سطح 5 درصد معنادار شد، اما هیچ تفاوت معناداری بین شاهد و تیمار نانوذره از نظر مقدار فعالیت آنزیم­های­ سوپراکسید­دیسموتاز و آسکوربات­پراکسیداز مشاهده نشد. در بین همۀ نانوذرات، بیشترین مقدار نانوذرۀ جذب­شده در گیاهچه، نانوذرۀ نیکل بود که در تیمار 40 میلی­گرم بر لیتر نیکل مشاهده شد. براساس نتایج، کاهش­خسارت فلزات در وضعیت اتاقک رشد نسبت به کشت ­آزمایشگاهی مشاهده­ شد که­ ممکن است ناشی از بستر جوانه­زنی بذرها باشد.fa_IR
dc.format.extent333
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.relation.ispartofعلوم گیاهان زراعی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Field Crop Scienceen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/ijfcs.2014.51038
dc.subjectاستقرار گیاهچهfa_IR
dc.subjectجوانه زنیfa_IR
dc.subjectفعالیت آنزیمیfa_IR
dc.subjectنانوذراتfa_IR
dc.subjectیونجهfa_IR
dc.titleتأثیر نانوذرات نقره، نیکل، روی و روی- مس بر جوانه زنی، استقرار و فعالیت آنزیمی بذر گیاه یونجهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد، رشتۀ علوم و تکنولوژی بذر پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد، رشتۀ علوم و تکنولوژی بذر پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، پردیس کشاورزی و منابع‌طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، پردیس کشاورزی و منابع‌طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران.fa_IR
dc.citation.volume45
dc.citation.issue1
dc.citation.spage107
dc.citation.epage118
nlai.contributor.orcid0000-0003-0073-8665


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد