کلیر(Capparis decidua)، میوه ناشناخته جنوب کشور
(ندگان)پدیدآور
دمیزاده, غلامرضا
نوع مدرک
Textعلمی- پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
میوههای رسیده (میوههای با پوست و گوشت صورتی مایل به قرمز) و نارس (میوههای سبز رنگ با گوشت صورتی رنگ) کلیر در اواسط خرداد ماه 1380 از رویشگاه طبیعی کلیر در منطقه سیریک (واقع در 80 کیلومتری شرق میناب) جمعآوری گردید و بلافاصله به آزمایشگاه منتقل شدند. بهطور مجزا از میوههای رسیده و نارس نمونهبرداری شد و در آزمایشگاه صنایع غذایی مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام هرمزگان ارزش غذایی آن اندازهگیری شد. میوههای نارس کلیر دارای 73/35 درصد ماده خشک، 76/18 درصد پروتئین، 97/5 درصد چربی، 36/57 درصد کربوهیدرات، 5/12 درصد فیبر خام، 48 میلیگرم فسفر و 580 میلیگرم سدیم بودند که مقدار پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر خام و فسفر آنها به ترتیب دارای رتبههای دوم، پنجم، دوم، اول و دوم در میان تمام میوهها بودند.
کلید واژگان
کلیرارزش غذایی
استان هرمزگان
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2004-03-201383-01-01
ناشر
مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورResearch Institute of Forests and Rangelands of Iran
سازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان هرمزگانشاپا
1735-08832383-1146



