• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات جنگل و صنوبر ایران
    • دوره 23, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات جنگل و صنوبر ایران
    • دوره 23, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه ویژگی های مورفولوژیکی و شیمیایی میوه بنه (Pistacia atlantica) در دو رویشگاه الگویی استان کردستان

    (ندگان)پدیدآور
    یوسفی, بایزید
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    علمی- پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    پژوهش پیش‌رو با هدف ارزیابی برخی صفات مهم میوه بنه (Pistacia atlantica) دردو رویشگاه استان کردستان شامل مازوان­بند (بانه) و دزلی (مریوان) در سال 1387 اجرا شد. در هر رویشگاه تعداد 30 پایه ماده انتخاب و شماره‌گذاری شد و موقعیت آنها ثبت شد. در انتهای مهرماه از هر درخت 10 نمونه 200 گرمی میوه رسیده برداشت شد و صفات مورد نظر بر روی آنها اندازه‌گیری شد. نتایج تجزیه­ واریانس نشان داد که بین دو رویشگاه ازنظر تمام صفات مورد بررسی و همچنین بین پایه­ های بنه درون رویشگاه ازنظر تمام صفات به‌استثنای اندازه میوه اختلاف معنی­ داری (01/0p≤) وجود داشت. میانگین کل صفات قطر برابر سینه درختان بنه 69/7 سانتی ­متر، درصد میوه پوک در خوشه 20/83 درصد، متوسط طول و عرض میوه به‌ترتیب 5/41 و 6/33 میلی­ متر، اندازه میوه (عرض در طول میوه) معادل 34/48 میلی­ مترمربع، متوسط وزن میوه کامل، میوه پوک، بذر و دانه به‌ترتیب 2/15، 1/46، 1/47 و 0/51 گرم، نسبت وزن دانه به وزن میوه برابر 0/24 و درصد روغن میوه معادل 26/86 درصد بود. میانگین تمام صفات مورد بررسی به‌استثنای قطر درختان و درصد روغن میوه در بانه بیشتر از مریوان بود. نتیجه تجزیه رگرسیون درصد روغن میوه بر سایر صفات نشان داد که ضریب رگرسیون درصد روغن میوه بر صفات وزن بذر و دانه مثبت و بسیار معنی­دار (01/0p≤)، بر صفات درصد میوه پوک در خوشه و وزن میوه پوک منفی و بسیار معنی ­دار (01/0p≤) و بر نسبت وزن دانه به میوه مثبت و معنی­ دار (05/0p≤) بود ، اما بر سایر صفات غیرمعنی­ دار بود. بنابراین می­توان با گزینش پایه­ های بنه با صفات متوسط وزن میوه کامل، بذر، دانه و نسبت وزن دانه به میوه ببیشتر، نسبت به بهبود صفت درصد روغن میوه بنه اقدام کرد.
    کلید واژگان
    بنه
    عملکرد روغن
    کردستان
    ویژگی‌های میوه

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2015-06-22
    1394-04-01
    ناشر
    مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
    Research Institute of Forests and Rangelands of Iran
    سازمان پدید آورنده
    استادیار پژوهش، بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کردستان

    شاپا
    1735-0883
    2383-1146
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/ijfpr.2015.103020
    https://ijfpr.areeo.ac.ir/article_103020.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/331725

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب