بررسی تغییرات رطوبت گلمحمدی (Rosa damascena Mill.) در خشککن جریان هوای داغ با استفاده از مدلهای ریاضی و شبکههای عصبی مصنوعی
(ندگان)پدیدآور
کریمیآکندی, سیدرضیبناکار, احمد
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گلمحمدی با نام علمی Rosa damascene Mill. گیاهی متعلق به تیره Rosaceae و ازجمله گیاهان حاوی اسانس میباشد که دارای خواص دارویی زیادی است. استخراج کمّی و کیفی اسانس و در عین حال توجیه اقتصادی آن بستگی به روشهای مناسب خشک کردن دارد. روش مناسب خشک کردن، ضایعات و خسارتها را در طول انبارداری کاهش داده و به کیفیت محصول کمک میکند. هدف از این تحقیق پیشبینی میزان رطوبت گلمحمدی در طی فرایند خشک شدن با جریان هوای داغ بهعنوان تابعی از دمای هوا در چهار سطح (40، 50، 60 و 70 درجه سانتیگراد( و سرعت هوا در سه سطح (5/0، 1 و m/s5/1) به کمک شبکههای عصبی مصنوعی بود. متوسط رطوبت اولیه 78% و متوسط رطوبت نهایی 9% تعیین گردید. نمودارهای محتوی رطوبتی با استفاده از نرمافزار Excel بدست آمدند و فرایند خشک شدن نیز با استفاده از نرمافزار Matlab مدلسازی ریاضی گردید. سپس فرایند خشک شدن با استفاده از شبکههای عصبی با سه ورودی دما، سرعت هوا و زمان مدلسازی شد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که شبکههای عصبی با دقت بیشتری نسبت به مدلهای ریاضی توانایی مدلسازی و پیشبینی فرایند خشک شدن گلمحمدی را دارند و میتوان از آنها در فرایند کنترل بلادرنگ استفاده نمود.
کلید واژگان
گلمحمدی (Rosa damascene Mill.)خشککن جریان هوای داغ
شبکه عصبی مصنوعی
لایه نازک
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-05-221393-03-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورResearch Institute of Forests and Rangelands
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرساستادیار، گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
شاپا
1735-09052383-1243



