| dc.contributor.author | میرزاوند, مینو | fa_IR |
| dc.contributor.author | رحیمی, شعبان | fa_IR |
| dc.contributor.author | سحری, محمدعلی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T07:41:39Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T07:41:39Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T07:41:39Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T07:41:39Z | |
| dc.date.issued | 2015-07-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-05-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2012-10-27 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-08-06 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | میرزاوند, مینو, رحیمی, شعبان, سحری, محمدعلی. (1394). بررسی اثرات نعناع، جعفری، شوید، گشنیز، سیر و ریحان بر عملکرد، فاکتورهای خونی، سیستم ایمنی، مورفولوژی روده و طعم گوشت در جوجههای گوشتی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 31(3), 446-459. doi: 10.22092/ijmapr.2015.101880 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-0905 | |
| dc.identifier.issn | 2383-1243 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2015.101880 | |
| dc.identifier.uri | https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_101880.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/326984 | |
| dc.description.abstract | آنتیبیوتیکها اثر مثبتی بر عملکرد جوجههای گوشتی دارند، اما احتمالاً دارای اثرات منفی مانند ایجاد مقاومتهای میکروبی در انسان و دام میشوند. یکی از جایگزینهای آنتیبیوتیک بهعنوان محرک رشد، گیاهان دارویی هستند. به همین منظور برای بررسی اثرات گیاهان دارویی (نعناع، جعفری، شوید، گشنیز، سیر و ریحان) با آنتیبیوتیک آزمایشی با 480 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه رأس 308 در قالب 8 تیمار و 3 تکرار (هر تکرار شامل 20 پرنده) اجرا شد. تیمارها شامل گروه شاهد (جیره پایه بدون هیچگونه افزودنی)، تیمار گیاهان دارویی و معطر بهترتیب: نعناع، جعفری، شوید، گشنیز، سیر و ریحان هر کدام به میزان 5/1% و تیمار آنتیبیوتیک ویرجینیامایسین به میزان ppm15 بود. وزن زنده، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی، فاکتورهای خونی، سیستم ایمنی و طعم گوشت در پایان دوره مورد اندازهگیری و تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد که ویرجینیامایسین وزن بدن و خوراک مصرفی را در کل دوره تحت تأثیر قرار داد (05/0><em>p</em>)، در حالیکه ضریب تبدیل غذایی تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت (05/0<<em>p</em>). کمترین میزان کلسترول و LDL سرم در تیمار سیر مشاهده شد (05/0><em>p</em>). کمترین میزان اسید اوریک خون مربوط به تیمار جعفری بود (05/0><em>p</em>). عیار آنتیبادی علیه گلبول قرمز گوسفند در پاسخ ثانویه در سیر و شوید بیشترین بود (05/0><em>p</em>)، البته عیار آنتیبادی علیه ویروس واکسن نیوکاسل تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت (05/0<<em>p</em>). نسبت هتروفیل به لنفوسیت در سیر کمترین و در کنترل بیشترین بود (05/0><em>p</em>). وزن نسبی بورس و طحال بهعنوان دو ارگان لنفوئیدی بین تیمارها اندازهگیری شد، که تفاوت معنیداری نداشت (05/0<<em>p</em>). ارتفاع پرز روده در هیچیک از قسمتهای روده معنیدار نبود (05/0<<em>p</em>). نسبت ارتفاع پرز روده به عمق کریپت و نسبت ارتفاع پرز به عرض آن معنیدار بود (05/0><em>p</em>). بنابراین نتیجهگیری میشود که گشنیز و نعناع بیشترین تأثیر را بر رنگ، طعم، بافت و پذیرش کلی گوشت مرغ داشته (05/0><em>p</em>) و میتوان از آنها بهعنوان افزودنی غذایی در جیره طیور استفاده کرد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Research Institute of Forests and Rangelands | en_US |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2015.101880 | |
| dc.subject | جوجههای گوشتی | fa_IR |
| dc.subject | گیاهان دارویی و معطر | fa_IR |
| dc.subject | نعناع | fa_IR |
| dc.subject | جعفری | fa_IR |
| dc.subject | شوید | fa_IR |
| dc.subject | گشنیز | fa_IR |
| dc.subject | سیر | fa_IR |
| dc.subject | ریحان | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثرات نعناع، جعفری، شوید، گشنیز، سیر و ریحان بر عملکرد، فاکتورهای خونی، سیستم ایمنی، مورفولوژی روده و طعم گوشت در جوجههای گوشتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناسی ارشد، گروه علوم طیور، دانشگاه تربیت مدرس | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد، گروه علوم طیور، دانشگاه تربیت مدرس | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس | fa_IR |
| dc.citation.volume | 31 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 446 | |
| dc.citation.epage | 459 | |