نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمیرزاوند, مینوfa_IR
dc.contributor.authorرحیمی, شعبانfa_IR
dc.contributor.authorسحری, محمدعلیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T07:41:39Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T07:41:39Z
dc.date.available1399-07-09T07:41:39Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T07:41:39Z
dc.date.issued2015-07-23en_US
dc.date.issued1394-05-01fa_IR
dc.date.submitted2012-10-27en_US
dc.date.submitted1391-08-06fa_IR
dc.identifier.citationمیرزاوند, مینو, رحیمی, شعبان, سحری, محمدعلی. (1394). بررسی اثرات نعناع، جعفری، شوید، گشنیز، سیر و ریحان بر عملکرد، فاکتورهای خونی، سیستم ایمنی، مورفولوژی روده و طعم گوشت در جوجه‌های گوشتی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 31(3), 446-459. doi: 10.22092/ijmapr.2015.101880fa_IR
dc.identifier.issn1735-0905
dc.identifier.issn2383-1243
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2015.101880
dc.identifier.urihttps://ijmapr.areeo.ac.ir/article_101880.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/326984
dc.description.abstractآنتی‌بیوتیک‌ها اثر مثبتی بر عملکرد جوجه‌های گوشتی دارند، اما احتمالاً دارای اثرات منفی مانند ایجاد مقاومت‌های میکروبی در انسان و دام می‌شوند. یکی از جایگزین‌های آنتی‌بیوتیک به‌عنوان محرک رشد، گیاهان دارویی هستند. به همین منظور برای بررسی اثرات گیاهان دارویی (نعناع، جعفری، شوید، گشنیز، سیر و ریحان) با آنتی‌بیوتیک آزمایشی با 480 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه رأس 308 در قالب 8 تیمار و 3 تکرار (هر تکرار شامل 20 پرنده) اجرا شد. تیمارها شامل گروه شاهد (جیره پایه بدون هیچ‌گونه افزودنی)، تیمار گیاهان دارویی و معطر به‌ترتیب: نعناع، جعفری، شوید، گشنیز، سیر و ریحان هر کدام به میزان 5/1% و تیمار آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین به میزان ppm15 بود. وزن زنده، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی، فاکتورهای خونی، سیستم ایمنی و طعم گوشت در پایان دوره مورد اندازه‌گیری و تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد که ویرجینیامایسین وزن بدن و خوراک مصرفی را در کل دوره تحت تأثیر قرار داد (05/0><em>p</em>)، در حالیکه ضریب تبدیل غذایی تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت (05/0<<em>p</em>). کمترین میزان کلسترول و LDL سرم در تیمار سیر مشاهده شد (05/0><em>p</em>). کمترین میزان اسید اوریک خون مربوط به تیمار جعفری بود (05/0><em>p</em>). عیار آنتی‌بادی علیه گلبول قرمز گوسفند در پاسخ ثانویه در سیر و شوید بیشترین بود (05/0><em>p</em>)، البته عیار آنتی‌بادی علیه ویروس واکسن نیوکاسل تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت (05/0<<em>p</em>). نسبت هتروفیل به لنفوسیت در سیر کمترین و در کنترل بیشترین بود (05/0><em>p</em>). وزن نسبی بورس و طحال به‌عنوان دو ارگان لنفوئیدی بین تیمارها اندازه‌گیری شد، که تفاوت معنی‌داری نداشت (05/0<<em>p</em>). ارتفاع پرز روده در هیچ‌یک از قسمت‌های روده معنی‌دار نبود (05/0<<em>p</em>). نسبت ارتفاع پرز روده به عمق کریپت و نسبت ارتفاع پرز به عرض آن معنی‌دار بود (05/0><em>p</em>). بنابراین نتیجه‌گیری می‌شود که گشنیز و نعناع بیشترین تأثیر را بر رنگ، طعم، بافت و پذیرش کلی گوشت مرغ داشته (05/0><em>p</em>) و می‌توان از آنها به‌عنوان افزودنی غذایی در جیره طیور استفاده کرد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورfa_IR
dc.publisherResearch Institute of Forests and Rangelandsen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2015.101880
dc.subjectجوجه‌های گوشتیfa_IR
dc.subjectگیاهان دارویی و معطرfa_IR
dc.subjectنعناعfa_IR
dc.subjectجعفریfa_IR
dc.subjectشویدfa_IR
dc.subjectگشنیزfa_IR
dc.subjectسیرfa_IR
dc.subjectریحانfa_IR
dc.titleبررسی اثرات نعناع، جعفری، شوید، گشنیز، سیر و ریحان بر عملکرد، فاکتورهای خونی، سیستم ایمنی، مورفولوژی روده و طعم گوشت در جوجه‌های گوشتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد، گروه علوم طیور، دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه علوم طیور، دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.citation.volume31
dc.citation.issue3
dc.citation.spage446
dc.citation.epage459


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد