نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاصغری, ژیلاfa_IR
dc.contributor.authorصادقی‌پور, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorهاشمی دوست, سید خلیلfa_IR
dc.contributor.authorمظاهری تهرانی, محسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T07:41:36Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T07:41:37Z
dc.date.available1399-07-09T07:41:36Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T07:41:37Z
dc.date.issued2015-09-23en_US
dc.date.issued1394-07-01fa_IR
dc.date.submitted2013-11-27en_US
dc.date.submitted1392-09-06fa_IR
dc.identifier.citationاصغری, ژیلا, صادقی‌پور, حمیدرضا, هاشمی دوست, سید خلیل, مظاهری تهرانی, محسن. (1394). بررسی تانن و اسید چرب میوه بلندمازو (Quercus castaneifolia C. A. Mey.) در جنگل‌های النگدره استان گلستان. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 31(4), 688-697. doi: 10.22092/ijmapr.2015.102685fa_IR
dc.identifier.issn1735-0905
dc.identifier.issn2383-1243
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2015.102685
dc.identifier.urihttps://ijmapr.areeo.ac.ir/article_102685.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/326972
dc.description.abstractمیوه‌ بلوط یکی از انواع مغزهای خوراکی بوده که استفاده از آن در تغذیه انسان قدمتی طولانی دارد. در این پژوهش، ترکیب و مقدار اسید چرب و تانن موجود در میوه بلندمازو (<em>Quercus castaneifolia</em> C. A. Mey.) در جنگل النگدره استان گلستان بررسی شد. استخراج روغن موجود در میوه از طریق دستگاه سوکسله و با استفاده از حلال هگزان انجام گردید. اسیدهای چرب قبل از تزریق به دستگاه کروماتوگرافی گازی، برای بررسی کمّی و کیفی به متیل‌استر تبدیل شدند. نتایج حکایت از حضور اسیدهای چرب اشباع شامل اسید پالمتیک (C16:0)، اسید مارگاریک (C17:0)، اسید استئاریک (C18:0) و اسیدهای چرب غیراشباع شامل اسید اولئیک (C18:1)، اسید لینولئیک (C18:2)، اسید لینولنیک (C18:3) و اسید گادولئیک (C20:1) داشت. بازده خالص استخراج برای روغن 49/7% بدست آمد که 13/81% آن‌ را اسیدهای چرب غیراشباع و 87/18% آن‌ را اسیدهای چرب اشباع تشکیل می‌دادند. سه اسید چرب عمده شناسایی شده به‌ترتیب شامل لینولئیک اسید به میزان 57/49 (میلی‌گرم اسید چرب بر گرم روغن)، اولئیک اسید به میزان 74/34 (میلی‌گرم اسید چرب بر گرم روغن) و پالمتیک اسید به میزان 58/20 (میلی‌گرم اسید چرب بر گرم روغن) بود. استخراج تانن نیز با حلال آب انجام شد. میزان کل تانن موجود در میوه با استفاده از نمودار استاندارد برحسب گالیک اسید و با استفاده از روش اسپکتروفتومتری اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که مقدار کل تانن در میوه این گونه 13/178 میلی‌گرم معادل گالیک اسید در 2 گرم ماده خشک و میزان روغن آن 49/1 گرم در 20 گرم ماده خشک بود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورfa_IR
dc.publisherResearch Institute of Forests and Rangelandsen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2015.102685
dc.subjectبلندمازو (Quercus castaneifolia C. A. Mey.)fa_IR
dc.subjectمیوه‌ بلوطfa_IR
dc.subjectاسید چربfa_IR
dc.subjectتاننfa_IR
dc.subjectلینولئیک اسیدfa_IR
dc.subjectاولئیک اسیدfa_IR
dc.titleبررسی تانن و اسید چرب میوه بلندمازو (Quercus castaneifolia C. A. Mey.) در جنگل‌های النگدره استان گلستانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه گلستان، گرگان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه گلستان، گرگان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentفارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد فیتوشیمی، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه گلستان، گرگان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمربی، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه گلستان، گرگان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume31
dc.citation.issue4
dc.citation.spage688
dc.citation.epage697


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد