| dc.contributor.author | اصغری, ژیلا | fa_IR | 
| dc.contributor.author | صادقیپور, حمیدرضا | fa_IR | 
| dc.contributor.author | هاشمی دوست, سید خلیل | fa_IR | 
| dc.contributor.author | مظاهری تهرانی, محسن | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T07:41:36Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T07:41:37Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T07:41:36Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T07:41:37Z |  | 
| dc.date.issued | 2015-09-23 | en_US | 
| dc.date.issued | 1394-07-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2013-11-27 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1392-09-06 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | اصغری, ژیلا, صادقیپور, حمیدرضا, هاشمی دوست, سید خلیل, مظاهری تهرانی, محسن. (1394). بررسی تانن و اسید چرب میوه بلندمازو (Quercus castaneifolia C. A. Mey.) در جنگلهای النگدره استان گلستان. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 31(4), 688-697. doi: 10.22092/ijmapr.2015.102685 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 1735-0905 |  | 
| dc.identifier.issn | 2383-1243 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2015.102685 |  | 
| dc.identifier.uri | https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_102685.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/326972 |  | 
| dc.description.abstract | میوه بلوط یکی از انواع مغزهای خوراکی بوده که استفاده از آن در تغذیه انسان قدمتی طولانی دارد. در این پژوهش، ترکیب و مقدار اسید چرب و تانن موجود در میوه بلندمازو (<em>Quercus castaneifolia</em> C. A. Mey.) در جنگل النگدره استان گلستان بررسی شد. استخراج روغن موجود در میوه از طریق دستگاه سوکسله و با استفاده از حلال هگزان انجام گردید. اسیدهای چرب قبل از تزریق به دستگاه کروماتوگرافی گازی، برای بررسی کمّی و کیفی به متیلاستر تبدیل شدند. نتایج حکایت از حضور اسیدهای چرب اشباع شامل اسید پالمتیک (C16:0)، اسید مارگاریک (C17:0)، اسید استئاریک (C18:0) و اسیدهای چرب غیراشباع شامل اسید اولئیک (C18:1)، اسید لینولئیک (C18:2)، اسید لینولنیک (C18:3) و اسید گادولئیک (C20:1) داشت. بازده خالص استخراج برای روغن 49/7% بدست آمد که 13/81% آن را اسیدهای چرب غیراشباع و 87/18% آن را اسیدهای چرب اشباع تشکیل میدادند. سه اسید چرب عمده شناسایی شده بهترتیب شامل لینولئیک اسید به میزان 57/49 (میلیگرم اسید چرب بر گرم روغن)، اولئیک اسید به میزان 74/34 (میلیگرم اسید چرب بر گرم روغن) و پالمتیک اسید به میزان 58/20 (میلیگرم اسید چرب بر گرم روغن) بود. استخراج تانن نیز با حلال آب انجام شد. میزان کل تانن موجود در میوه با استفاده از نمودار استاندارد برحسب گالیک اسید و با استفاده از روش اسپکتروفتومتری اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که مقدار کل تانن در میوه این گونه 13/178 میلیگرم معادل گالیک اسید در 2 گرم ماده خشک و میزان روغن آن 49/1 گرم در 20 گرم ماده خشک بود. | fa_IR | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور | fa_IR | 
| dc.publisher | Research Institute of Forests and Rangelands | en_US | 
| dc.relation.ispartof | تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2015.102685 |  | 
| dc.subject | بلندمازو (Quercus castaneifolia C. A. Mey.) | fa_IR | 
| dc.subject | میوه بلوط | fa_IR | 
| dc.subject | اسید چرب | fa_IR | 
| dc.subject | تانن | fa_IR | 
| dc.subject | لینولئیک اسید | fa_IR | 
| dc.subject | اولئیک اسید | fa_IR | 
| dc.title | بررسی تانن و اسید چرب میوه بلندمازو (Quercus castaneifolia C. A. Mey.) در جنگلهای النگدره استان گلستان | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشیار، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | فارغالتحصیل کارشناسی ارشد فیتوشیمی، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | مربی، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 31 |  | 
| dc.citation.issue | 4 |  | 
| dc.citation.spage | 688 |  | 
| dc.citation.epage | 697 |  |