اثر مکمل آلوئهورا (Aloe vera L.) و اسیدبوتیریک در تولید و کیفیت تخم و برخی پارامترهای خونی و مرفولوژی روده کوچک در بلدرچین تخمگذار
(ندگان)پدیدآور
سرابی, لیداشریعتمداری, فریدکریمی ترشیزی, محمدامیر
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این آزمایش، اثر مکمل آلوئهورا (Aloe vera L.) و اسید بوتیریک بر عملکرد، مورفولوژی روده، فاکتورهای خونی و صفات کیفی تخم با استفاده از 120 قطعه بلدرچین در 56 روزگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 5 تکرار و 4 قطعه بلدرچین در هر تکرار به مدت 7 هفته بررسی شد. گروههای آزمایشی شامل: 1- جیره شاهد، 2- جیره حاوی پودر آلوئهورا، 3- جیره حاوی اسید آلی غیرپوششدار (سدیم بوتیرات)، 4- جیره حاوی اسید آلی پوششدار ((Baby C4، 5- جیره حاوی پودر آلوئهورا و اسید آلی غیرپوششدار (سدیم بوتیرات)، 6- جیره حاوی پودر آلوئهورا و اسید آلی پوششدار (Baby C4) بودند. در این آزمایش درصد تولید تخم، میزان خوراک مصرفی، ضریب تبدیل و وزن تخم بلدرچین تحت تأثیر جیرههای آزمایشی قرار نگرفت. اضافه کردن آلوئهورا و اسید آلی سبب کاهش معنیدار غلظت کلسترول زرده و کلسترول سرم در بلدرچینها شد (01/0>p). البته اثر تیمارهای آزمایشی بر ارتفاع پرز ژژونوم اختلاف معنیداری را نشان داد (001/0>p). نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از آلوئهورا و اسید آلی و همچنین مخلوط اسید آلی و آلوئهورا سبب کاهش میزان کلسترول سرم و زرده شدهاست. استفاده توأم از گیاه دارویی آلوئهورا و گلیسریدهای اسید بوتیریک بهطور معنیداری ارتفاع و سطح پرز را افزایش داد و بیشترین عرض و عمق کریپت را به خود اختصاص داد.
کلید واژگان
آلوئهورا (Aloe vera L.)اسید بوتیریک
بلدرچین ژاپنی
کیفیت تخم بلدرچین
مورفولوژی روده
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2015-09-231394-07-01
ناشر
موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورResearch Institute of Forests and Rangelands
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایراناستاد، گروه پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
استادیار، گروه پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
شاپا
1735-09052383-1243



