| dc.contributor.author | سعیدیراد, محمدحسین | fa_IR | 
| dc.contributor.author | شرایعی, پروین | fa_IR | 
| dc.contributor.author | ظریف نشاط, سعید | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T07:41:24Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T07:41:24Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T07:41:24Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T07:41:24Z |  | 
| dc.date.issued | 2016-03-20 | en_US | 
| dc.date.issued | 1395-01-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2013-12-29 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1392-10-08 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | سعیدیراد, محمدحسین, شرایعی, پروین, ظریف نشاط, سعید. (1395). تأثیر بستهبندی، دما و زمان نگهداری بر خصوصیات فیزیکی و مکانیکی و ضایعات پیاز زعفران (Crocus sativus L.). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 32(1), 14-22. doi: 10.22092/ijmapr.2016.106133 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 1735-0905 |  | 
| dc.identifier.issn | 2383-1243 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2016.106133 |  | 
| dc.identifier.uri | https://ijmapr.areeo.ac.ir/article_106133.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/326914 |  | 
| dc.description.abstract | زعفران ازجمله گیاهانیست که ازدیاد آن از طریق پیاز انجام میشود. پس از پایان عمر مفید گلدهی مزرعه زعفران، باید پیازها از خاک خارج شده و پس از درجهبندی در مزرعه جدید کشت شوند. بررسی و تعیین شرایط مناسب بستهبندی و نگهداری پیازها میتواند از تحلیل رفتن قوه نامیه کاسته و همچنین کیفیت پیاز را در حد مطلوب برای کشت مجدد حفظ نماید. در این تحقیق بهمنظور تعیین مناسبترین شرایط نگهداری پیازهای زعفران، اثر نوع بستهبندی، دما و زمان نگهداری بر میزان ضایعات پیازها، تغییرات خصوصیات فیزیکی (رطوبت، جرم مخصوص)، خصوصیات مکانیکی (نیرو و انرژی مورد نیاز برای شکست در بارگذاری شبه استاتیکی) در قالب آزمایش فاکتوریل با پایه طرح کاملاً تصادفی بررسی شد. نوع بستهبندی، دمای انبار و زمان نگهداری تأثیر معنیداری در سطح احتمال 1% بر ضایعات و همچنین درصد کاهش وزن پیازهای زعفران داشت. بهطوری که با افزایش زمان نگهداری پیازهای زعفران از یک ماه به سه ماه، درصد ضایعات و کاهش وزن مربوط به از دست دادن رطوبت افزایش یافت. البته کمترین و بیشترین میزان ضایعات بهترتیب در بستهبندی نوع توری و نایلون مشاهده شد. بهنحوی که نگهداری پیازهای زعفران در دمای 10 درجه سانتیگراد و استفاده از توری برای بستهبندی آن، علاوهبر کاهش ضایعات موجب حفظ بهتر رطوبت بافت پیاز گردید. | fa_IR | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور | fa_IR | 
| dc.publisher | Research Institute of Forests and Rangelands | en_US | 
| dc.relation.ispartof | تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Iranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Research | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2016.106133 |  | 
| dc.subject | پیاز زعفران (Crocus sativus L.) | fa_IR | 
| dc.subject | نگهداری | fa_IR | 
| dc.subject | بستهبندی | fa_IR | 
| dc.subject | دمای انبار | fa_IR | 
| dc.title | تأثیر بستهبندی، دما و زمان نگهداری بر خصوصیات فیزیکی و مکانیکی و ضایعات پیاز زعفران (Crocus sativus L.) | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران | fa_IR | 
| dc.contributor.department | استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 32 |  | 
| dc.citation.issue | 1 |  | 
| dc.citation.spage | 14 |  | 
| dc.citation.epage | 22 |  |