نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاحمدی, شهلاfa_IR
dc.contributor.authorمیرزا, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorعسکری, فاطمهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T07:41:08Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T07:41:08Z
dc.date.available1399-07-09T07:41:08Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T07:41:08Z
dc.date.issued2017-04-21en_US
dc.date.issued1396-02-01fa_IR
dc.date.submitted2016-04-03en_US
dc.date.submitted1395-01-15fa_IR
dc.identifier.citationاحمدی, شهلا, میرزا, مهدی, عسکری, فاطمه. (1396). ترکیب‌های شیمیایی اسانس پونه‌سای اشترانکوهی (Nepeta elymaitica Bornm.). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 33(1), 139-147. doi: 10.22092/ijmapr.2017.109718fa_IR
dc.identifier.issn1735-0905
dc.identifier.issn2383-1243
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2017.109718
dc.identifier.urihttps://ijmapr.areeo.ac.ir/article_109718.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/326828
dc.description.abstractپونه‌سای اشترانکوهی (<em>Nepeta</em><em> elymaitica </em>Bornm.) یکی از گونه‌های انحصاری جنس <em>Nepeta</em> در ایران است. این جنس دارای گونه‌های اسانس‌دار ارزشمندی است که تاکنون 79 گونه آن از ایران گزارش شده‌است که 39 گونه از آنها انحصاری ایران هستند. هدف از این مطالعه، شناسایی ترکیب‌های شیمیایی موجود در اسانس پونه‌سای اشترانکوهی (<em>Nepeta</em><em> elymaitica </em>Bornm.) بود. بدین‌منظور این گیاه در تیرماه 1393 از منطقه کمندان واقع در شهرستان ازنا جمع‌آوری گردید. سرشاخه‌های گلدار گیاه پس از خشک شدن در محیط آزمایشگاه به روش تقطیر با آب (Hydrodistillation) اسانس‌گیری شدند. ضمن محاسبه بازده اسانس ترکیب‌های تشکیل‌دهنده با استفاده از دستگاه‌های گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف‌سنج جرمی (GC-MS) و محاسبه شاخص بازداری مورد شناسایی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بازده اسانس این گونه پونه‌سا نسبت به وزن خشک 95/0% است. 27 ترکیب در اسانس این گونه شناسایی شد که 8،1-سینئول (20.6%)، 4a-a،7-a،7a-a- نپتالاکتون (17.5%)، E-کاریوفیلن (15%)، ترپینن 4-اُل (6.2%) و لینالول (5.8%) ترکیب‌های عمده آن بودند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورfa_IR
dc.publisherResearch Institute of Forests and Rangelandsen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2017.109718
dc.subjectپونه‌سای اشترانکوهی (Nepeta elymaitica Bornm.)fa_IR
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectنپتالاکتونfa_IR
dc.subject1-سینئولfa_IR
dc.subjectاشترانکوهfa_IR
dc.subjectلرستانfa_IR
dc.titleترکیب‌های شیمیایی اسانس پونه‌سای اشترانکوهی (Nepeta elymaitica Bornm.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentمربی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، خرم‌آباد، لرستان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume33
dc.citation.issue1
dc.citation.spage139
dc.citation.epage147


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد