نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorولی نژاد, زینبfa_IR
dc.contributor.authorقلی زاده, عبداللطیفfa_IR
dc.contributor.authorنعیمی, معصومهfa_IR
dc.contributor.authorغلامعلی‌پور علمداری, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorزارعی, مهدیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T07:40:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T07:40:53Z
dc.date.available1399-07-09T07:40:53Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T07:40:53Z
dc.date.issued2019-07-23en_US
dc.date.issued1398-05-01fa_IR
dc.date.submitted2018-10-18en_US
dc.date.submitted1397-07-26fa_IR
dc.identifier.citationولی نژاد, زینب, قلی زاده, عبداللطیف, نعیمی, معصومه, غلامعلی‌پور علمداری, ابراهیم, زارعی, مهدی. (1398). تأثیر ورمی‎کمپوست و قارچ میکوریزا بر خصوصیات کمّی و کیفی گیاه دارویی استویا (Stevia rebaudiana Bertoni). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران, 35(3), 484-500. doi: 10.22092/ijmapr.2019.123788.2417fa_IR
dc.identifier.issn1735-0905
dc.identifier.issn2383-1243
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2019.123788.2417
dc.identifier.urihttps://ijmapr.areeo.ac.ir/article_119635.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/326741
dc.description.abstractشناسه دیجیتال (DOR):<br />98.1000/1735-0905.1398.35.484.95.3.1578.41<br /><br /> به‌منظور بررسی اثر کودهای ورمی‎کمپوست و میکوریزا بر گیاه استویا<strong> (</strong><em>Stevia rebaudiana </em>Bertoni<strong>) </strong>آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه گنبد کاووس در سال 96-1395 اجرا شد. عامل اول ورمی‎کمپوست در چهار سطح (صفر، 10، 20 و 30 درصد وزنی خاک) و عامل دوم تلقیح نشاء با کودهای زیستی در 3 سطح (عدم تلقیح، تلقیح با <em>Glomus mosseae</em> و تلقیح با <em>Glomus intraradices</em>) بودند. نتایج نشان داد که همه نهال‌های حاوی 30% ورمی‎کمپوست به‌دلیل شوری زیاد آن به‌تدریج از بین رفتند و در تیمارهای حاوی 20% رشد بسیار کمی داشتند. اثر ورمی‎کمپوست و قارچ میکوریزا بر تمام صفات مورد بررسی بجز قارچ میکوریزا بر تعداد شاخه جانبی و آنتوسیانین در سطح احتمال 1% معنی‌دار بود. برهم‎کنش آنها نیز بر تمام صفات بجز وزن خشک ساقه معنی‌دار شد. نتایج نشان داد که کاربرد قارچ <em>Glomus mosseae</em> توأم با 10% ورمی‎کمپوست از بیشترین تأثیر مثبت بر صفات مورفولوژیکی مانند ارتفاع بوته (126.63 سانتی‌متر) و طول ریشه (33.75 سانتی‌متر) و قارچ <em>Glomus intraradices</em> توأم با 10% ورمی‌کمپوست بر صفات وزن خشک گل (1.025 گرم)، وزن خشک ریشه (9.928 گرم) و سطح برگ (78212 سانتی‌مترمربع) نسبت به شاهد و عدم تلقیح میکوریزا در سطوح مختلف ورمی‎کمپوست برخوردار بودند. بیشترین میزان کلروفیل a، b، کل و کاروتنوئید (به‌ترتیب 1.25، 1.583، 2.833 و 1.080 میلی‌گرم بر گرم) در تیمار 10% ورمی‎کمپوست و تلقیح با قارچ <em>Glomus intraradices</em> بدست آمد. حداکثر محتوای قند‌های محلول (158.153 میلی‌گرم بر گرم) در تیمار 10% ورمی‎کمپوست بدون تلقیح با قارچ مشاهده شد. با توجه به نتایج این پژوهش استفاده از قارچ <em>Glomus mosseae</em> و <em>Glomus intraradices</em> توأم با 10% ورمی‌کمپوست از بیشترین تأثیر مثبت بر خصوصیات کمّی و کیفی استویا نسبت به شاهد و عدم تلقیح میکوریزا در سطوح مختلف ورمی‌کمپوست برخوردار بودند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورfa_IR
dc.publisherResearch Institute of Forests and Rangelandsen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Journal of Medicinal and Aromatic Plants Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ijmapr.2019.123788.2417
dc.subjectاستویا (Stevia rebaudiana Bertoni)fa_IR
dc.subjectتلقیحfa_IR
dc.subjectکاروتنوئیدfa_IR
dc.subjectورمی‌کمپوستfa_IR
dc.subjectگلوموسfa_IR
dc.titleتأثیر ورمی‎کمپوست و قارچ میکوریزا بر خصوصیات کمّی و کیفی گیاه دارویی استویا (Stevia rebaudiana Bertoni)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد رشته اگرواکولوژی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایرانfa_IR
dc.citation.volume35
dc.citation.issue3
dc.citation.spage484
dc.citation.epage500


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد