تأثیر سطوح مختلف زئولیت و کود اوره با باکتری آزوسپریلیوم برعملکرد و اجزای عملکرد گندم نان
(ندگان)پدیدآور
دوگونچی, عبدالرحمانبیابانی, عباسصبوری, حسینقلیزاده, عبداللطیفمحمداسمعیلی, مجیدرومانی, اعظمجعفرزاده, محمدرضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثر سطوح مختلف زئولیت و کود اوره با باکتری آزوسپریلیوم بر صفات رشدی، عملکرد و اجزای عملکرد گندم، آزمایشی یک ساله در سال زراعی90-89 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی و منابعطبیعی دانشگاه گنبد کاووس به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. سطوح مختلف عامل زئولیت شامل مقادیر مصرف صفر، 5، 10 و 15 تن در هکتار و سطوح عامل کود اوره صفر، 75، 150 و 225 کیلوگرم و عامل باکتری در دو سطح تلقیح و عدم تلقیح مدنظر قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثرات اصلی و دوگانه زئولیت، باکتری و اوره در اکثر صفات در سطح احتمال یک و پنج درصد معنی دار بود. بیشترین تعداد پنجه (15/149)، وزن هزار دانه (69/44 گرم)، ارتفاع بوته (43/89 سانتیمتر)، تعداد سنبلچه (89/23)، تعداد دانه در سنبله (49/42) و درصد نیتروژن (53/2 درصد) در تیمار 15 تن زئولیت و 225 کیلوگرم اوره به دست آمد. بیشترین تعداد روز تا سنبلهدهی (67/128 روز) در تیمار باکتری و اوره (75 کیلوگرم) و روز تا رسیدگی فیزیولوژیک (48/159 روز) در تیمار زئولیت (15 تن) و اوره (150 کیلوگرم) مشاهده شد. بیشترین عملکرد دانه مربوط به ترکیبات تیماری است که شامل 150 کیلوگرم اوره و 5 تن زئولیت بود.
کلید واژگان
تعداد دانه در سنبلهزئولیت
کود اوره
گندم
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2015-08-231394-06-01
ناشر
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستانسازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووسدانشیار گروه تولیدات گیاهی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس
دانشیار گروه تولیدات گیاهی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس
استادیار گروه تولیدات گیاهی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس
دانشیار گروه مرتع دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه گنبد کاووس
دانشجوی دکترای فیزیولوژی گیاهان زراعی گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس
دانشجوی دکترای اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان




