• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Asian Pacific Journal of Cancer Prevention
    • Volume 10, Issue 5
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Asian Pacific Journal of Cancer Prevention
    • Volume 10, Issue 5
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Salted Meat Consumption and the Risk of Cancer: a Multisite Case-Control Study in Uruguay

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    35.80کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Background: Previous studies have suggested that a high intake of salted meat may increase the risk ofesophageal and stomach cancers, but the results are not conclusive. Methods: We used polytomous logisticregression to estimate odds ratios (ORs) and 95 % confidence intervals (CIs) for the association between saltedmeat intake and the risk of several cancers in a case-control study from Uruguay that was conducted between1988 and 2005. The study included 13,050 participants (9,252 cases and 3,798 controls) which were drawn fromthe four major public health hospitals in Montevideo, Uruguay. Results: Salted meat intake was significantlyassociated with increased odds of cancers of the oesophagus (OR=2.28, 95% CI: 1.75-2.97), colon and rectum(OR=1.53, 95% CI: 1.16-2.03), lung (OR=1.57, 95% CI: 1.26-1.97), cervix uteri (OR=1.76, 95% CI: 1.05-2.25),prostate (OR=1.60, 95% CI: 1.18-2.17), urinary bladder (OR=2.23, 95% CI: 1.63-3.04), kidney (OR=1.62, 95%CI: 1.03-2.54) and non-Hodgkin’s lymphoma (OR=1.81, 95% CI: 1.12-2.95). Conclusion: Our results confirmprevious reports of an elevated risk of oesophageal cancer with higher intake of salted meat, but also suggestthat salted meat intake may increase the risk of several other cancers.

    شماره نشریه
    5
    تاریخ نشر
    2009-05-01
    1388-02-11
    ناشر
    West Asia Organization for Cancer Prevention (WAOCP)

    شاپا
    1513-7368
    2476-762X
    URI
    http://journal.waocp.org/article_25023.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/32251

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب