• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله زنان، مامایی و نازایی ایران
    • دوره 20, ویژه نامه
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله زنان، مامایی و نازایی ایران
    • دوره 20, ویژه نامه
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    دستورات تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به ترشحات غیرطبیعی رحم از دیدگاه پزشکی ایرانی

    (ندگان)پدیدآور
    معیاری, اعظمتن ساز, مژگانیاوری, مریمبهمن, مریممعمارزاده زواره, هاجرنبی میبدی, راضیهبیگلرخانی, مهدینعیمی, سیده آتیه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    499.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مروری
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: لکوره که در پزشکی ایرانی معادل سیلان رحم می­­­باشد، از شایع‌ترین شکایات زنان مراجعه‌ کننده به درمانگاه‌های زنان است. در پزشکی ایرانی مراحل درمانی مختلفی برای این بیماری مطرح ‌شده است که اولین قدم در این زمینه، تدابیر تغذیه‌ای است. مطالعه حاضر با هدف جمع‌بندی و ارائه دستورات تغذیه‌ای مطرح در سیلان رحم از منابع مختلف انجام شد تا بتوان برای کاهش موارد عود و عوارض دارویی آنها را به‌کار بست. روش‌کار: در این مطالعه مروری، طی جلسات متعدد نویسندگان، با بررسی مشهورترین منابع طب سنتی ایرانی، مطالب مختص به تدابیر غذایی در ترشحات رحمی جمع‌آوری و دسته‌بندی گردید. همچنین توصیه‌های غذایی در ترشحات رحمی، در کتب مختلف طب رایج و مقالات چاپ شده در مجلات مختلف استخراج و مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. یافته­ها: بر اساس دیدگاه پزشکان ایرانی، گروهی از غذاها در سیلان رحم به‌طور عمومی توصیه ‌شده‌اند که در این ‌بین می‌توان به غذاهای قابض مانند زرشک، سماق، عدس و ماش و مقوی مانند میوه به و سیب اشاره کرد. سیر، پیاز، ترب، گوشت‌های گاو و غذاهای نفاخ به‌طور عمومی در سیلان رحم منع شده‌اند. درصورتی‌که سیلان رحم به علت عدم تعادل در اخلاط چهارگانه در بدن باشد، دستور تغذیه‌ای متناسب با نوع خلط به بیمار ارائه می‌گردد. نتیجه­گیری: با توجه به اینکه در پزشکی رایج توصیه­های تغذیه‌ای مشخصی برای بیماران مراجعه‌کننده با شکایت لکوره ارائه نمی‌گردد، لذا توجه به موارد یاد شده و انجام بررسی‌های علمی درباره تأثیر غذاهای توصیه ‌شده در سیلان رحم می­تواند در ارتقای سلامت و کیفیت زندگی زنان مؤثر باشد.
    کلید واژگان
    ترشحات رحم
    توصیه­های غذایی
    طب سنتی ایران
    واژینیت

    تاریخ نشر
    2017-11-22
    1396-09-01
    ناشر
    Mashhad University of Medical Sciences
    Mashhad University of Medical Sciences
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکترای تخصصی طب ایرانی، گروه طب سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
    استادیار گروه طب سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
    استادیار گروه طب سنتی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
    دانشجوی دکترای تخصصی طب ایرانی، گروه طب سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
    دانشجوی دکترای تخصصی طب ایرانی، گروه طب سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
    دانشجوی دکترای تخصصی طب ایرانی، گروه طب سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
    دانشجوی دکترای تخصصی طب ایرانی، گروه طب سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. گروه طب ایرانی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
    دانشجوی دکترای تخصصی طب ایرانی، گروه طب سنتی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده طب سنتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

    شاپا
    1680-2993
    2008-2363
    URI
    https://dx.doi.org/10.22038/ijogi.2017.9836
    http://ijogi.mums.ac.ir/article_9836.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/321619

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب