• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله زنان، مامایی و نازایی ایران
    • دوره 15, شماره 8
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله زنان، مامایی و نازایی ایران
    • دوره 15, شماره 8
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات مکمل اسیدهای چرب امگا-3 بر سطوح لیپیدهای سرم و شاخص های استرس اکسیداتیو در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک

    (ندگان)پدیدآور
    رف رف, مریممحمدی, الههفرزدی, لعیااصغری جعفرآبادی, محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    260.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    اصیل پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه: سندرم تخمدان پلی کیستیک شایع ترین بیماری غدد درون ریز در زنان سنین باروری می باشد که این افراد در معرض خطر بروز زودرس بیماری های قلبی عروقی قرار دارند. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات مکمل اسیدهای چرب امگا-3 بر سطوح لیپیدهای سرم و شاخص های استرس اکسیداتیو شامل مالون دی آلدئید و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور در سال 1390 بر روی 64 بیمار مبتلا به سندوم تخمدان پلی کیستیک انجام شد. افراد به طور تصادفی در دو گروه دریافت کننده اسیدهای چرب امگا-3 (32 نفر) و دارونما (32 نفر) قرار گرفتند. افراد گروه اسیدهای چرب امگا-3 به مدت 8 هفته روزانه 4 گرم اسیدهای چرب امگا-3 و گروه دارونما به مدت مشابه، دارونما دریافت کردند. اندازه گیری های تن سنجی و بیوشیمیایی و ارزیابی دریافت غذایی از طریق پرسشنامه یادآمد غذایی 24 ساعته و نرم افزار Nutritionist (نسخه 4) در ابتدا و انتهای مطالعه صورت گرفت. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 5/11) و تست های آماری تی مستقل، تی زوجی و آنالیز کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مقادیر p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: اسیدهای چرب امگا-3 باعث کاهش معنی داری در سطح سرمی کلسترول تام (001/0>p)، تری گلیسیرید (024/0=p)، لیپو پروتئین با چگالی پایین (001/0>p) و مالون دی آلدئید (01/0=p) و افزایش معنی داری در سطح لیپو پروتئین با چگالی بالا (018/0=p) در انتهای مطالعه نسبت به مقادیر پایه شد. کاهش در سطح سرمی کلسترول تام، لیپو پروتئین با چگالی پایین و مالون دی آلدئید در گروه اسیدهای چرب امگا-3 نسبت به گروه دارونما معنی دار بود (به ترتیب 002/0=p=0/007، p=0/003 ،p). در هیچ یک از گروه ها تغییر معنی داری در ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم مشاهده نشد (05/0p)، تری گلیسیرید (024/0=p)، لیپو پروتئین با چگالی پایین (001/0>p) و مالون دی آلدئید (01/0=p) و افزایش معنی داری در سطح لیپو پروتئین با چگالی بالا (018/0=p) در انتهای مطالعه نسبت به مقادیر پایه شد. کاهش در سطح سرمی کلسترول تام، لیپو پروتئین با چگالی پایین و مالون دی آلدئید در گروه اسیدهای چرب امگا-3 نسبت به گروه دارونما معنی دار بود (به ترتیب 002/0=p=0/007، p=0/003 ،p). در هیچ یک از گروه ها تغییر معنی داری در ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم مشاهده نشد (05/0p) و مالون دی آلدئید (01/0=p) و افزایش معنی داری در سطح لیپو پروتئین با چگالی بالا (018/0=p) در انتهای مطالعه نسبت به مقادیر پایه شد. کاهش در سطح سرمی کلسترول تام، لیپو پروتئین با چگالی پایین و مالون دی آلدئید در گروه اسیدهای چرب امگا-3 نسبت به گروه دارونما معنی دار بود (به ترتیب 002/0=p=0/007، p=0/003 ،p). در هیچ یک از گروه ها تغییر معنی داری در ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم مشاهده نشد (05/0
    کلید واژگان
    اسیدهای چرب امگا-3
    سندرم تخمدان پلی کیستیک
    ظرفیت تام آنتی اکسیدانی
    لیپیدهای سرم
    مالون دی آلدئید

    شماره نشریه
    8
    تاریخ نشر
    2012-06-21
    1391-04-01
    ناشر
    Mashhad University of Medical Sciences
    Mashhad University of Medical Sciences
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار گروه تغذیه در جامعه، مرکز تحقیقات علوم تغذیه، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
    کارشناس ارشد تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
    دانشیار گروه زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
    استادیار مرکز تحقیقات مدیریت خدمات بهداشتی- درمانی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

    شاپا
    1680-2993
    2008-2363
    URI
    https://dx.doi.org/10.22038/ijogi.2012.5710
    http://ijogi.mums.ac.ir/article_5710.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/321076

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب