• ورود به سامانه
      مشاهده مورد 
      •   صفحهٔ اصلی
      • نشریات فارسی
      • مجله زنان، مامایی و نازایی ایران
      • دوره 16, شماره 51
      • مشاهده مورد
      •   صفحهٔ اصلی
      • نشریات فارسی
      • مجله زنان، مامایی و نازایی ایران
      • دوره 16, شماره 51
      • مشاهده مورد
      JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

      تعیین ارتباط بین عفونت هلیکوباکترپیلوری و میزان فریتین سرم زنان باردار (سه ماهه سوم بارداری)

      (ندگان)پدیدآور
      شهبازیان, ناهیدبهروز, احمدگرمسیری, افسانهیزدان پناه, لیلا
      Thumbnail
      دریافت مدرک مشاهده
      FullText
      اندازه فایل: 
      236.8کیلوبایت
      نوع فايل (MIME): 
      PDF
      نوع مدرک
      Text
      اصیل پژوهشی
      زبان مدرک
      فارسی
      نمایش کامل رکورد
      چکیده
      مقدمه: کم خونی، مسئول 15-10 درصد از کل مرگ های مادری است. عفونت هلیکوباکترپیلوری یکی از دلایل ایجاد کم خونی ناشی از فقر آهن در زنان باردار می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین عفونت هلیکوباکترپیلوری و سطوح فریتین سرم (نشانگر ذخایر آهن بدن) در زنان باردار انجام شد. روش‌کار: این مطالعه مورد- شاهدی در سال 1388 بر روی 154 زن باردار در سه ماهه سوم بارداری در اهواز انجام شد. افراد در دو گروه سرولوژی مثبت و سرولوژی منفی از نظر هلیکوباکترپیلوری قرار گرفتند. برای کلیه شرکت کنندگان، آزمایش هموگلوبین، فریتین سرم و هلیکوباکترپیلوری به روش الیزا و تیتراژ آنتی بادی علیه هلیکوباکترپیلوری از نوع IgG انجام شد. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 19) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته‌ها: غلظت هموگلوبین و سطح فریتین سرم در سه ماهه سوم بارداری، در گروه با سرولوژی مثبت (IgG) هلیکوباکترپیلوری به طور معناداری پایین تر از گروه سرولوژی منفی بود (001/0>p). همچنین سن افراد مبتلا به هلیکوباکترپیلوری، به طور معناداری بالاتر از گروه افراد غیر مبتلا بود (001/0>p). دو گروه از نظر تعداد زایمان (05/0p>)، تهوع و استفراغ اوایل بارداری (074/0=p) و یبوست در طول بارداری (072/0=p)  تفاوت معناداری نداشتند. p). همچنین سن افراد مبتلا به هلیکوباکترپیلوری، به طور معناداری بالاتر از گروه افراد غیر مبتلا بود (001/0>p). دو گروه از نظر تعداد زایمان (05/0p>)، تهوع و استفراغ اوایل بارداری (074/0=p) و یبوست در طول بارداری (072/0=p)  تفاوت معناداری نداشتند. p). دو گروه از نظر تعداد زایمان (05/0p>)، تهوع و استفراغ اوایل بارداری (074/0=p) و یبوست در طول بارداری (072/0=p)  تفاوت معناداری نداشتند. )، تهوع و استفراغ اوایل بارداری (074/0=p) و یبوست در طول بارداری (072/0=p)  تفاوت معناداری نداشتند. نتیجه‌گیری: بین سطوح پایین فریتین سرم و شیوع سرولوژی مثبت (IgG) هلیکوباکترپیلوری ارتباط معناداری مشاهده شد و هلیکوباکترپیلوری می تواند یکی از دلایل آنمی فقر آهن در زنان باردار باشد.
      کلید واژگان
      بارداری
      فریتین
      کم خونی فقر آهن
      هلیکوباکترپیلوری

      شماره نشریه
      51
      تاریخ نشر
      2013-05-22
      1392-03-01
      ناشر
      Mashhad University of Medical Sciences
      Mashhad University of Medical Sciences
      سازمان پدید آورنده
      دانشیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
      دانشیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
      متخصص زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
      پزشک عمومی، واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان گلستان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

      شاپا
      1680-2993
      2008-2363
      URI
      https://dx.doi.org/10.22038/ijogi.2013.843
      http://ijogi.mums.ac.ir/article_843.html
      https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/320676

      مرور

      همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

      حساب من

      ورود به سامانهثبت نام

      تازه ترین ها

      تازه ترین مدارک
      © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
      تماس با ما | ارسال بازخورد
      قدرت یافته توسطسیناوب