بررسی عوامل مستعد کننده مادری در بروز زردی نوزادی
(ندگان)پدیدآور
بسکابادی, حسنذاکری حمیدی, مریمگودرزی, معصومهنوع مدرک
Textاصیل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه: زردی، شایع ترین علت بستری نوزادان در ماه اول پس از تولد می باشد. شناسایی عوامل مستعد کننده مادری مرتبط با زردی نوزادی در شناسایی سریعتر نوزادان در معرض خطر زردی و پیشگیری از عوارض ناشی از آن کمک کننده است. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی و شناسایی عوامل مستعد کننده مادری و نوع زایمان در نوزادان مبتلا به زردی انجام شد. روشکار: این مطالعه توصیفی - تحلیلی طی سال های 1382 تا 1391 بر روی 2796 نوزاد ترم 3 تا 29 روزه مبتلا به زردی در بیمارستان قائم (عج) مشهد انجام شد. پس از تأیید زردی نوزادان بر اساس تشخیص پزشک متخصص اطفال و نتایج آزمایشگاهی، پرسشنامه پژوهشگر ساخته حاوی اطلاعات فردی مادر، مشخصات نوزاد، مشکلات مادر در طی بارداری و نوع زایمان تکمیل شد. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 5/19) و آزمون های تی و کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافتهها: از 2796 نوزاد ترم مبتلا به زردی، 1146 نفر (41%) سابقه عوامل مستعد کننده مادری شامل: افزایش فشار خون (7/4%)، خونریزی واژینال (3/3%)، دیابت (78/2%)، پارگی زودرس کیسه آب (7/2%) و عفونت ادراری (8/0%) داشتند. 464 نفر (58%) از نوزادان با سابقه عوامل مستعد کننده مادری به روش سزارین و 337 نفر (42%) به روش طبیعی متولد شده بودند. نتیجهگیری: عوامل مستعد کننده مادری شامل خونریزی واژینال، افزایش فشارخون، دیابت، پارگی زودرس کیسه آب، عفونت ادراری و همچنین زایمان سزارین با زردی نوزادی همراه می باشد. لذا در صورت بروز این مشکلات در بارداری باید نوزادان را از لحاظ زردی تحت پیگیری قرار داد.
کلید واژگان
زردیزایمان طبیعی
سزارین
عوامل مستعد کننده مادری
شماره نشریه
34تاریخ نشر
2012-12-211391-10-01
ناشر
Mashhad University of Medical SciencesMashhad University of Medical Sciences
سازمان پدید آورنده
دانشیار گروه نوزادان، مرکز تحقیقات نوزادان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.مربی گروه مامایی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران.
کارشناس ارشد مامایی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد، بروجرد، ایران.
شاپا
1680-29932008-2363




